Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli 300 üretici ile birlikte Konya'da düzenlenen Hayvancılık ve Tohum fuara katıldı.
Müdürlük konuyla ilgili açıklamasında şu bilgilere yer verdi; Tarım sürekli gelişen ve yenilenen bir sektördür. Tarımda yenilikleri takip etmek ve uygulatmak, üretimde verim ve kalitenin artırılmasıyla beraber çiftçimizin refah seviyesinin artması, sürdürülebilir tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktadır.
Tarımda yeni teknolojilerin toplu olarak sergilendiği yerlerden biri de tarım fuarlarıdır. Çiftçi ve teknik elemanlar tarafından fuarların ziyaret edilerek yeni gelişmelerin yerinde görülmesi ve uygulanması, tarımda ilerleme açısından çok önemlidir. Bu amaçla İl Müdürlüğümüzün organizasyonu ile gerçekleştirilen, Konya Hayvancılık ve Tohum Fuarında, 01.03.2014 Cumartesi günü 8 kurum personeli ve yaklaşık 300 Bolu'lu üreticimizle beraber yer aldık.
Fuara çok sayıda tohum, fidan, gübre, alet-makine, zirai ilaç, sulama, sektörel yayınlar, tarım teknolojisi firmaları ile kamu kuruluşları katılmıştır.
Manevi açıdan zengin bir şehir olan Konya'nın dünyaca ünlü Mevlana hazretlerinin türbesini ziyaret edip Konya şehir merkezinde kısa bir gezinti ile başlayan organizasyonumuzun son durağı Uluslararası Konya TÜYAP Fuar Merkezi oldu. Burada tarımın gelişen değişen teknik ve teknolojik yüzünü yerinde görme fırsatı bulan üreticilerimiz, yerinde ve sağlıklı bilgi alma şansı buldu. Üreticilerimiz gelişmeleri yerinde görerek kendilerine yeni ufuk pencereleri açma şansı bulmuştur.
Organizasyona katılan çiftçi ve teknik personeller, fuarın çok faydalı olduğunu söyleyerek, bundan sonra da bu tür organizasyonlara katılmak istediklerini belirtmişlerdir.
İl Müdürümüz İsmail TAŞ, organizasyonun oldukça başarılı ve yoğun katılımla gerçekleştiğini belirterek, memnuniyetini ve İl Müdürlüğümüzün üreticilerimizi bu tür organizasyonlarla buluşturmaya devam edeceğini belirtti.”