12. Gıda İşleme ve Ambalaj Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı FOTEG İSTANBUL 2015, Türkiye'de gıda üretim sanayine hizmet veren en eski ve tek uluslararası ihtisas fuarı olarak sektör profesyonellerini senelerden beri başarılı bir şekilde bir araya getiriyor. Dört gün süreyle profesyonel ziyaretçilerin ücretsiz olarak gezebildiği fuarda Türkiye'den ve dünyadan lider firmalar stantlarında ziyaretçilerini ağırladı.

İlimizin mevcut tarımsal üretiminde en büyük ekonomik payı oluşturan beyaz sektörüne yönelik olarak Haziran ayında HKF fuarcılık tarafından yapılacak olan VIV TURKEY 2015, 7. Tavukçuluk ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı öncesi aynı organizasyon firması tarafından 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen FOTEG ISTANBUL 2015, İl Müdürü İsmail Taş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Ziraat Mühendisi Erkan Kasırga, Veteriner Hekim Adem Turan ve Gıda Mühendisi Uğur Küçükkaya tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında HKF Fuarcılık genel müdürü Bekir Çakıcı ile tavukçuluk fuarının ilimizde gerekliliği ve uygulanabilirliği üzerine sohbet edildi.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Taş, “Fuarlar gelişen teknolojinin tanıtımı ve yerinde görülmesi açısından önem arz etmektedir. Bu ve benzeri organizasyonlarda ülkemiz dışında uluslararası rekabet ortamını da tanıma şansı bulmaktayız. İl müdürlüğümüz olarak organizasyonlarla üreticilerimizi bu noktalara elimizden geldi kadarıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız üreticilerimizin istekleri doğrultusunda devam etmektedir. Üreticilerimizin de çağı yakalama ve hatta bir adım öne gidecek noktaya gelme adına organizasyonlara katılım sağlamalarının lehlerine olacağını belirtmek isterim” dedi. Sohbet sonrası fuardaki stantlar ziyaret edilerek incelemeler de bulunuldu. Haber Merkezi