Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde kazanan proje sahibi yatırımcılar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan eğitim toplantısıyla bilgilendirildi. Toplantı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nuri Erikli, İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kerim Yel, Ziraat Odası Meclis Başkanı Tahsin Akduman, Banka Müdürleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve Yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

İl Müdür Vekili Nuri Erikli yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl programa alınan 69 proje ile Bolu tarihinde KKYDP Ekonomik Yatırımları açısından bir rekor kırılmış olduğunu, programa alınan 69 projenin 64 ünün kanatlı, 4 nün Süt Sığırcılığı 1 inin de Süt Ürünleri değerlendirme projesi olduğunu belirtti. Programlanan 69 projenin hayata geçirilmesi ile Bolu ilimizde 66.767.050 TL.'lik bir yatırım gerçekleştirilmiş olacağını, Bakanlığımızdan ödenecek hibe miktarının da 30.268.771TL. olduğunu belirttiği konuşmasında; Yatırımcılarımızın zamanla yarışmaları gerektiğini, sadece fiziki yatırımın yeterli olmadığını, ayrıca kurumlardan alınması gereken ÇET raporu, yapı inşaat ruhsatı gibi her birinin belli bir zaman diliminde ve ayrı ayrı kurumlardan belge temin edilmesi gerektiğini vurgulayarak yatırımcılara İl Müdürlüğümüzün her aşamada yardımcı olunacağını belirtti.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen tarafından yapılan sunumla; Hibe sözleşmesi imzalamadan önce yapılacak iş ve işlemler, hazırlanması gereken belgeler, ihale, satın almalar, ödemelerle ilgili geniş açıklamalar yaparak yatırımcıların sorularını cevaplamıştır. Eğitim Programının soru ve cevap bölümünde özellikle ÇET raporuna ilişkin yoğun sorular, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kerim YEL tarafından cevaplandırılmıştır. Banka Müdürleri de yatırımcılara sağlayacakları krediler hakkında bilgi verdiler. Yatırımcılar tarafından ilgiyle izlenen toplantı sonunda katılımcılar eğitimden memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. Haber Merkezi