Devlet Bahçeli'nin görevini bırakmasını isteyenler bir araya geldi

“TARİHTEKİ SAYGIN YERİNİ ALMASI, ÖNEMLİ BEKLENTİMİZDİR

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'de esen değişim rüzgarına Bolu'da bir takım isimlerde destek verdi. Yapılan istişareler sonrası Bolu Hareket İnisiyatifi adı altında basın açıklaması yapan isimler, yaptıkları açıklamada, Sayın Genel Başkanımızın tüm tartışmalara rağmen delege imzası gibi, tüzük kurultayı gibi engellemeleri bir yana bırakarak partimizin önünü açması, seçimli olağan üstü kongrenin toplanmasını sağlayarak tarihteki saygın yerini alması, önemli beklentimizdir” ifadelerini kullandılar.

MHP'de değişim rüzgârına Bolulu ülkücüler de dahil oldu. Bazı illerde yapılan basın açıklaması ile değişim istendiğinin dile getirilmesinin ardından Bolu'da da bir araya gelen muhalifler, Bahçeli'nin partinin önünü açmasını istedi. Bolu Hareket İnsiyatifi adı altında toplanan isimler adına açıklamalarda bulunan Dr. Murat Yapıcı'nın okuduğu basın açıklamasının altına partide geçmiş yıllarda çeşitli görevlerde bulunmuş yaklaşık 350 MHP'linin imza attığı belirtildi.

Yapıcı tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

MHP ÇATISI ALTINDA MÜCADELEYE DAVET EDİLMELİDİR

Aşağıda imzası olan bizler tarafından, Türk milletinin yegane umudu, Türk milliyetçiliği fikrinin siyasi misyonu olan MHP'nin yeniden şahlanışı için aşağıdaki kararların kamuoyuna duyurulması kararlaştırılmıştır. 46 yıllık süreç içerisinde herhangi bir şekilde dışarıda kalan tüm ülküdaşlarımız bir an önce MHP çatısı altında mücadeleye davet edilmelidir.MHP il ve ilçe yönetimleri bu doğrultuda, parti içi birlik ve beraberliği biran önce temin etmelidir. Ülkücü kuruluşlar, milliyetçi sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ve tüm toplum kesimleri ile diyalogu artırmalıdır. Sivil toplum kuruluşları kurumsal kimliklerini koruyarak, karşılıklı saygı ve güvene dayalı koordineli çalışmayı gerçekleştirmelidir.

2018 YILI BEKLENİLMEKSİZİN…

Ülkemizdeki ve dünyadaki son gelişmeler ışığında; Türk milletinin tek umudu olan MHP'nin bir an önce iktidara gelebilmesi amacı ile; yeni kırgınlıklar oluşmasını önlemek, zaman israfına fırsat vermemek için, 2018 yılı beklenilmeksizin seçimli olağanüstü genel kongrenin yapılması sağlanmalıdır. Böylece demokratik bir yarışma ortamı oluşturularak seçilecek yönetimlerle, Türkiye'nin kurtuluşuna dayalı çözüm yolları ortaya konarak, Aziz Türk Milletinin önüne kurtuluşun reçetesi sunulmalıdır.

GENEL BAŞKANIMIZIN DA SORUMLULUĞUDUR

Tüm bu süreçler her aşamada istişareden vazgeçmeden, geçmiş hatalara takılmadan, sadece ders alarak, yeni kırgınlıklar yaratmadan, kimseyi suçlamadan, karalamadan yürütülmelidir. 46 yıllık birikimin sonucunda her türlü eza ve cefaya katlanmış, eğilmemiş ülkücülere ve onların istişare ile alacakları kararlara güvenerek süreci yönetmek; üyeler ve adaylar kadar, yerel yöneticiler ve Genel Merkez Yöneticileri ile Sayın Genel Başkanımızın da sorumluluğudur.

TARİHTEKİ SAYGIN YERİNİ ALMASI, ÖNEMLİ BEKLENTİMİZDİR

Sayın Genel Başkanımız'ın, tüm tartışmalara rağmen delege imzası gibi, tüzük kurultayı gibi engellemeleri bir yana bırakarak partimizin önünü açması, seçimli olağan üstü kongrenin toplanmasını sağlayarak tarihteki saygın yerini alması, önemli beklentimizdir. Altında imzası olan biz hareket sevdalıları, Ülkücüler birlik ve bütünlük içinde her türlü zorluğa rağmen değişimden, yenileşmeden yana tavır aldığımızı kamuoyuna açıklıyoruz. Gelişecek demokratik süreçte de ülkücü iradenin, ülkücüye yakışır bir vakar içinde partimizin ve ülkücü hareketin geleceğini oluşturması gerektiğinin; önemini vurguluyoruz.Haber Merkezi