Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) konuğu, Prof. Dr. Tuncer Baykara, tarih biliminin, insan ve toplum yaşamındaki önemine dikkat çekerek, tarihin özünün insan olduğunu söyledi.
AİBÜ Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen Tarih ve Tarihçilik” konulu konferansa Ege ve Uşak Üniversitelerinin Tarih bölümlerinde görev yapmış emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tuncer Baykara konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Baykara, tarih biliminin araştırma yöntemleri hakkında bilgi vererek, özgün konular belirleyerek bu konularda araştırmalar yapmanın ve yabancı dil öğrenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Tarih araştırmaları yapmak isteyen öğrencilere bilimsel çalışmalarından ve iş yaşamından örnekler veren Prof. Dr. Baykara, konusunu insan yaşamının oluşturduğu tarih biliminin ancak sevilerek yapılabilecek bir alan olduğunun altını çizdi.
Konuşmasının sonunda, ilk kez geldiği AİBÜ'de konferans vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Baykara, öğrencisi olan AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülay Metin'e teşekkür etti.
Konferansın sonunda, Prof. Dr. Baykara'ya; AİBÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gencer, Tarih Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tülay Metin ve Topluluk Başkanı Hüseyin Yavuz tarafından teşekkür plaketi verildi.