‘Destanlaşan Çanakkale' kitabının yazarı tarihçi Mustafa Turan, 12 Mart tarihinde Bolu'da konferans verecek.
Mustafa Turan yaptığı açıklamada, konferanslara 1 Mart tarihinde Muğla'dan başladığını kaydetti. İnsanlara hizmet etmenin, birikimi paylaşmanın kendisine keyif verdiğini vurgulayan Turan, Çanakkale ve Kutsal Topraklar konferansları esnasında kalabalıklarda oluşan coşku ve duygu selini izah etmek için kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. O atmosfer ancak gönül ve ruh dünyasında yaşanır, anlatılıp izah edilemez. Şahsım adına söylemem gerekirse, oldukça yorucu olmakla birlikte bu konferans yoğunluğundan ben de mutlu ve memnunum” diye konuştu.
Konferanslar Muğla'dan başlayacak
Konferanslarına 1 Mart'ta Muğla'dan başlayacak olan Turan, 2 Mart'ta Marmaris'te, 3 Mart'ta Aydın'da, 4 Mart'ta Aydın'ın Çine ilçesinde, 5-6 Mart'ta Tekirdağ'ın Hayrabolu ve Çorlu ilçelerinde, 7 Mart'ta Edirne'de, 9 Mart'ta Bartın'da, 10 Mart'ta Kastamonu'da, 12 Mart'ta Bolu'da, 13-14-15 Mart'ta Bursa'nın Karacabey, İnegöl ve Gemlik ilçelerinde, 16 Mart'ta Kocaeli'de, 18 Mart'ta İstanbul'da, 23 Mart'ta İzmir'de, 27 Mart'ta Niğde'de, 28 Mart'ta Kırşehir'de, 29 Mart'ta ise Nevşehir'de olacak.
Turan, 3 Nisan'da Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerine vereceği "Çanakkale" konferansı ile programlarını tamamlayacak.