Hafta sonunda PTT Birinci lig de 14'üncü hafta karşılaşmasını oynayacak olan Giresunspor ile Boluspor tarihi bir birinden çekişmeli maçlara sahne olmuş durumda. Son yıllara kadar dostane geçen karşılaşmalarda centilmenlik öne çıkarken, kırmızı beyazlılar son iki maçta aldığı deplasman galibiyet serisine Giresunspor maçında da devam etmek istiyor.

Deplasman galibiyet serisine devam etmek isteyen Boluspor lig de rakibi ile 43'üncü randevuya hazırlanıyor.Lig tarihinde bir birinden çekişmeli maçlara sahne olan iki takımın karşılaşmasında Boluspor'un rakibine oranla üstünlüğü bulunuyor.

1967 yılının Eylül ayında ilk defa karşılaşan iki takımın mücadelesinde deplasmanda gülen takım Boluspor maçı 1-0 kazanarak rekabeti başlatır. Lig tarihinde 42 defa karşılaşan iki rakibin son maçı 2015 yılının Mart ayında oynanırken, iki takım bir birlerine üstünlük sağlayamadı. Maç 0-0 sona erdi.Boluspor' un rakibine karşı 19 galibiyeti bulunurken,Giresunspor'un 11 galibiyeti bulunuyor. Her iki takımın aralarında oynadıkları 12 karşılaşmada berabere sonuçlanır. Boluspor rakibine 40 gol atarken Giresunspor ise 38 gole cevap verir. Her iki dost kulüp lig tarihinde 43 üncü randevuya hazırlanırken karşılaşmanın sonucu da şimdiden merek edilmeye başlandı. (Haber Merkezi)