Türkiye'de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde terörist başı Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne bağlı bir grup tarafından, askeri darbe girişiminde bulunulmuştur. Şu ana kadar 240 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen darbe girişimi milletimizin insanlığa örnek direnişi ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısızlığa uğratılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde olan FETÖ mensupları, emir komuta zincirinin dışına çıkarak 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı bir askeri darbe girişimi başladı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak başlatıldı. İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Atatürk Havalimanı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü zapt edildi. Ankara'da ise devletin Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi gibi stratejik kurumlarına bombalı saldırılar düzenlendi. Her iki şehirde de darbeciler kaçırdıkları F-16'larla alçak uçuşlar gerçekleştirdi.
İstanbul ve Ankara'daki TRT binaları işgal edilerek, kendisini Yurtta Sulh Konseyi” olarak Tanımlayan darbeci çete üyelerinin hazırladığı bildiri zorla okutuldu. Metnin içerisinde sokağa çıkma yasağının yanı sıra tüm özel yayın organlarının bu bildiriyi okuması dikta edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık ile birlikte çeşitli Belediye binalarına saldırılarda bulunuldu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne darbeci çete tarafından kaçırılan F-16 uçaklarından bomba atıldı. Ulusal televizyon kanallarından canlı bağlantı ile halka hitap eden Başbakan Erdoğan, söz konusu darbe teşebbüsünün TSK içinde küçük bir azınlığın kalkışması olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan millete, iradesine sahip çıkmak için sokaklarda darbeye direnme çağrısında bulundu ve halk darbe kalkışmasını engellemek için sokaklara çıktı. Darbeciler, silahsız bir şekilde sokağa çıkan halka ateş açtı. İstanbul ve Ankara'daki darbe karşıtı protesto ve direniş eylemlerinde 248 sivil hayatını kaybetti. 1537 kişi yaralandı. 24 Darbeci ölü, 50 Darbeci yaralı ele geçirildi.

15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Fert, millet, devlet ve medeniyet açısından tarihin önemli bir eşiğinde olduğumuzu göstermektedir. Halkın bir omuzda kuvvet olduğunda yıkamayacağı hiçbir engel yoktur. Türk milleti vatanı için her şeyi yapmaya her zaman hazır bir millet olmuştur. Bu olayda ismini tarihe yazdıran birçok şehidimiz, gazimiz Türk milletinin vatan aşkını damgalayan niteliktedir.

“Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin İstiklal.”
Mehmet Akif ERSOY

Bu güne adını büyük harflerle yazdıran Ömer HALİSDEMİR!
“Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974'te Bor, Niğde'de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara'da hayatını kaybetmiş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verildi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan'da görev yapmıştı.”

Ömer Halisdemir'in şehir olduğu yer bir koruma altına alınarak çiçeklerle süslendi. Arkasından bir çok kuruluşa, caddeye, meydana ismi verildi. 16 Temmuz 2016'dan sonra doğan bir çok çocuğun ismi oldu. Ruhu yaşayan adam olarak tarihe yazıldı. Ayrıca Niğde'de kendisi için bir hatıra ormanı da oluşturuldu ve şehirdeki üniversiteye de adı verildi. Sen koca yürekli adam bu vatan senin gibi cesur kalpleri hiçbir zaman unutmayacak. Bir tarihse bu sen bu tarihe imza atansın.
“Vatan milletin, irade milletin!”

Aziz şehitlerimizi minnetle ve onurla anıyoruz.