Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 168. yılı Bolu'da kutlandı. Anıt Park Atatürk anıtına Bolu Kadastro Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu yapıldı ve personellerle birlikte saygı duruşu gerçekleştirildi.

Haber: Elif ERDOĞAN

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından Bolu Kadastro Müdürü Saadettin Aydın personellerle birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binasına geçti ve basın açıklaması yaptı. Aydın açılacak olan yeni hizmet binasıyla ilgili bilgiler de verdi. Aydın, Temmuz sonu, Ağustos başı gibi yeni hizmet binasına geçileceğini beklediklerini söyledi.

21 MAYIS 1847 TARİHİNDE KURULDU

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binasında basın açıklaması yapan Saadettin Aydın, Bolu'da halkımızın mutluluğu için çalışan Bolu Kadastro Müdürlüğü toplamda 32 personeli ile vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir Kurumdur. Her yıl il nüfusunun yaklaşık % 25'i Tapu-Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bunun yanında birçok kamu kurumuna ve tüzel kişiliklere de ciddi anlamda hizmet sunmaktadır. Ülkemizde ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Kurumumuz, bugün 21 Mayıs 2015 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla 168. kuruluş yıldönümünü kutlayacaktır” dedi.

“MÜLKİYET HAKKI VAR OLDUKÇA İŞLEVİNİ SÜRDÜRECEK”

Önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini ifade eden Bolu Kadastro Müdürü Saadettin Aydın, 168 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz, günümüze ülkemizin en önemli ve en güvenilir kurumlan arasında yer alarak gelmiştir. İl Merkezi ile İlçelerde yer alan Kadastro Birimlerimiz halkın devletle yoğun ilişki içinde olduğu hizmet noktalarından birisidir. Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.

2015 YILI PROGRAMINDA YER ALAN PROJELER

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2015 yılı programında yer alan projelerden de bahseden Aydın bu projeleri; 2015 yılı çalışma programında yer alan Merkez İlçeye bağlı Dereceören Köyünde 2/b kadastro çalışmaları tamamlanmış olup tapuya tescil ve devri gerçekleştirilmiştir. Mudurnu İlçesine bağlı Hacıhalimler köyünde 2/b kadastro çalışmalarında ölçü ve sınırlandırma işleri tamamlanmış olup çalışmalar askı aşamasındadır. Orman Kadastrosu ve tahdidi bulunmayan Mudurnu İlçesi Taşkesti Beldesi ile Akyokuş, Dolayyüz, Gürçam, Karamurat, Kurtlar, Sürmeli, Uzunçam, Yeniceşeyhler, Alpagut, Çepni, Göncek, Pelitözü ve Yazılar Köylerinde 3402 sayılı kanunun ek-5 maddesi çerçevesinde orman kadastro çalışmaları yapılabilmesi için yüklenici firmaya 27.04.2015 tarihinde yer teslimi yapılmış olup; yüklenici firma tarafından çalışmalar devam etmektedir. Orman Kadastrosu ve tahdidi bulunmayan Seben İlçesi Dedeler, Gerenözü, Güneyce, Haccağız, Kesenözü, Musasofular, Nimetli ve Yağma Köylerinde 3402 sayılı kanunun ek-5 maddesi çerçevesinde orman kadastro çalışmaları yapılabilmesi için 30.04.2015 tarihinde yer teslimi Düzce İli ile ortak ihale paketinde yer alması sebebi ile Düzce Kadastro Müdürlüğünce yapılmış olup, yüklenici firma tarafından çalışmalar devam etmektedir. 2015 yılı çalışma programında yer alan Göynük İlçesi Bayındır Köyünde 3402 sayılı kanunun 22/a maddesi uyarınca kısmi olarak yenileme çalışmalarına başlanılmıştır. 21.05.2015 tarihi itibariyle sene içerisinde il genelinde 628 adet talebe bağlı işlem ile 1021 adet plan örneği talebi gerçekleştirilmiştir. Yapılan anketlerde Müdürlüğümüz herhangi bir şikayet almamıştır. Vatandaş memnuniyeti ön planda tutularak etkin, hızlı ve güvenilir bir hizmet sunulmaktadır. Müdürlüğümüzün mekânsal ve fiziksel durumumun iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında yapımı devam eden yeni hizmet binasına 2015 yılı yaz aylarında taşınarak hizmetlerin daha etkin ve verimli sunulması hedeflenmektedir” şeklinde özetledi.