Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK)yetkilileri Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti. TAPDK'nın katkılarıyla Gerede İlçesinde hayata geçirilen "Sigaradan bizi koruyun" projesinin güzel ve anlamlı bir proje olduğunu ifade eden Vali Özçimen emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkan Vekili Seyit Ali Kurtuluş, Kurul Üyeleri Mustafa Yılmazer, Y. Doç. Dr. Murat Doğanay, İrfan Dilsiz ve Dr. Şanal Tosun ile birlikte Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.
Vali İbrahim Özçimen'e Gerede'de düzenlenen "Sigaradan bizi koruyun" projesi hakkında bilgiler veren TAPDK Başkan Vekili Seyit Ali Kurtuluş, "Gerede'de düzenlenen proje Türkiye de ilk defa yerel bazlı olup desteklediğimiz bir projedir. Bolu, proje getiren ve bizlere sunan ilk ilimiz. Bizde bunu üyelerimizle ve kurulumuzla birlikte desteklemeye karar verdik" dedi.
Ziyaretten dolayı TAPDK yetkililerini teşekkür eden Vali İbrahim Özçimen, "Sigaradan bizi koruyun" projesinin güzel bir proje olduğunu ifade ederek ”Güzel bir proje. Proje hakkında Kaymakamımız bilgi verdiğinde bizde çok etkilendik. Çocuklarımızın sigarayı bırakmaları için öğretmenlerine mektup yazmalarından da çok etkilendik. Doğru çağrılar yapmışlar. Yeni nesil bu konuda daha iyi, bilinçli ve duyarlı. Sigara içen kadar içmeyen de zarar görüyor. Bunları önlememiz lazım. Bunları da korumak devletin temel görevidir. Devletimiz son zamanlarda bu konu ili ilgili çok ciddi çalışmalar başlatmış ve uygulamaya koymuştur. Projenin hayata geçirilmesinde vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum " dedi.
Son zamanlarda nargile konusunda da çalışmalar yaptıklarını dile getiren TAPDK Başkan Vekili Kurtuluş, nargileyi de tütün mamulü statüsüne soktuklarını ve satış yapan alanların belirlenmesinin yapıldığını ve kapalı alanlarda içilmesinin yasaklandığını da ifade etti.
Vatandaşın sağlığının, güvenliğinin sağlanmasının devletin anayasal görevi olduğunun altını çizen Vali İbrahim Özçimen, "Devletin temel görevleri arasında adaleti sağlamak, güvenliği sağlamak, vatandaşların sağlığını ve eğitimini sağlamaktır. Bunları da yapmak ve uygulamak zorundayız.. Şu an devletimiz bütün organları ile sigara ile mücadeleye destek veriyor. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta ama daha ilerisini düşünmemiz lazım." ifadelerine yer verdi.
Araç Kaskolarında yeni düzenlemeler yapıldığını belirten Kurul Üyesi İrfan Dilsiz, "Yeni yapılan ve 1 Nisandan itibaren yürürlüğe giren düzenlemeye göre kaza olduğunda sürücünün alkollü olduğu tespit edilmişse kasko zararı ödemiyor. Şu an 4 çeşit kasko oluştu. Derecelerine göre bu kaskolar fiyatlandırıldı. Yalnız alkollü iseniz hangi kaskoyu seçerseniz seçin alkollü olduğunuzda hiç bir şartla kasko zararı ödemiyor" dedi.