Geleneksel Gerede Panayırlarının başlamasıyla beraber ilçemizde çok da bilinmeyen bir hareketlilik daha yaşandığı ortaya çıktı. Panayırla beraber eğlence hayatında da hareketlenme olacağını düşünen ilgili kurumlar, denetimleri artırarak, bazı müeyyideler de uyguladı. Gerede'de denetleme yapan bir heyetin net rakamlar öğrenilemese de hatırı sayılı miktarla ceza kestiği ifade ediliyor.

TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) Gerede ve Bolu'da bazı denetimler yaptı. Son dönemde basında sıkça işlenen alkollü içkiler ve tütün mamulleri üzerine getirilen yeni yaptırımlarla, daha yaşanılası bir memleket hedefleyen ilgililer, pek çok mütedeyyin kesim kadar Gerede halkının da hayır dualarını alıyor.

Özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimizi adeta kendine esir eden tütün ve alkol mamulleri, bundan sonra eskisi kadar kolay tüketilemeyecek; her yerde ve her akla geldiğinde içilemeyecek.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) yönetmeliği gereği gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin perakende satışı yasak. İhlal edenlere ağır cezai yaptırımlar var. İlçemizde de denetleme yapan bir heyetin net rakamlar öğrenilemese de hatırı sayılı miktarla ceza kestiği ifade ediliyor.

Panayırla beraber eğlence hayatında da hareketlenme olacağını düşünen ilgili kurumlar, denetimleri artırarak, bazı müeyyideler de uyguladı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Gerede ve Bolu genelinde denetimlerde bulundu. Şehir dışından geldiği öğrenilen TAPDK heyetinin, ilçemizde bazı işyerlerini denetlediği ve kanuna aykırı bazı uygulamalar tespit ettiği belirtildi.

Diğer yandan bu alanda uygulanan başlıca idari para cezalarının ise 5 bin liradan 520 bin liraya uzanan rakamlar arasında değişkenlik gösterdiği ifade edilirken, Gerede'de yapılan denetimlerde net olarak ne kadar para cezası kesildiği teyit edilemese de, hatırı sayılır miktarlarda ceza kesildiği öğrenildi.