CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın TBMM kürsüsünden ortaya attığı iddia ülke gündemine oturdu. Özcan yaptığı konuşmada, Bu devlette önemli görevlerde bulunmuş olan birisi benim kulağıma bir şey fısıldadı, doğru olmamasını temenni ediyorum. Dedi ki; Tanju Bey, Ergenekon davasının gizli tanıklarından bir tanesinin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt olduğunu ve bu gizli tanıklık pazarlığının Dolmabahçe'de yapılan o malum görüşmede yapıldığını biliyor musun?” ifadelerini kullanınca ülke gündemine de oturdu.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmalarla ülke gündeminde konuşulmaya devam ediliyor. Özcan son olarak TBMM'de yaptığı konuşmada eski Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la ilgili söyledikleri, ulusal basında gündeme oturdu. Özcan TBMM'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;
“YAŞAR BÜYÜKANIT GİZLİ TANIK MI?”
Bu devlette önemli görevlerde bulunmuş olan birisi benim kulağıma bir şey fısıldadı, doğru olmamasını temenni ediyorum. Dedi ki: "Tanju Bey, Ergenekon davasının gizli tanıklarından bir tanesinin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt olduğunu ve bu gizli tanıklık pazarlığının Dolmabahçe'de yapılan o malum görüşmede yapıldığını biliyor musun?"
“İNTERNET SİTESİNİ AÇAN KİM?”
Arkadaşlar, insanlar buna inanmak istemiyor bazen ama ben size iki tane somut örnek vereceğim. Bakın, Yaşar Büyükanıt'a Hükûmet olarak ekstra güvenceler sağladınız. Mesela bunlardan biri ne? Şu meşhur İnternet Andıcı davası, Ergenekon davasıyla birleşti. Davanın konusu ne? Açılmış olan İnternet siteleri. İnternet sitesini açan kim? Açan, Yaşar Büyükanıt. Kapatan kim? İlker Başbuğ. Peki, yargılanan kim sanık olarak? İlker Başbuğ. Bu nasıl yaman bir çelişkidir?
“2007'DE MUHTIRAYI VEREN KİM?”
Devam ediyorum, bir konu daha var arkadaşlar. Hükûmete 2007'de muhtırayı veren kim? Yaşar Büyükanıt. Peki, şu anda yargılananlar kim? Yaşar Büyükanıt'ın astları. Yaşar Büyükanıt'a ne verildi karşılığında? Sanık payesi bile verilemedi, şüpheli payesi bile verilemedi, at nalı büyüklüğünde bir hizmet madalyası verildi kendisine.
“YAŞAR BÜYÜKANIT AÇIKLAMA YAPMALI!”
Şimdi, arkadaşlar, şöyle bir düşünün, bazı güvenceler karşılığında Yaşar Büyükanıt gizli tanıklığı kabul etti mi, etmedi mi? Bakın, bugün orduda soruşturma geçirmeyen üst rütbeli tek subay kalmadı. Kim kaldı sadece? Bu ülkede yakın tarihte Genelkurmay Başkanlığı yapmış olan Yaşar Büyükanıt kaldı. Peki, Yaşar Büyükanıt neden soruşturulamıyor? Sayın Başbakan tarafından kendisine Dolmabahçe'de ‘Aramızda kalacak' denilen konuşmada ‘Gizli tanıklık karşılığında senin hakkında soruşturma dahi yürütülmeyecek' garantisi verildi mi, verilmedi mi? Ben bunu soruyorum. Yaşar Büyükanıt eğer şerefli bir subaysa bu iddia karşısında sessiz kalmaz. Orada yatan arkadaşları var, Türk subayları var. En azından onların vicdanı rahat etsin diye çıkıp açıkça şunu söyler: ‘Ben kesinlikle Ergenekon davasında gizli tanık değilim, bu bir iftiradır' der. Eğer Yaşar Büyükanıt bu iddiaya karşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinden dile getirdiğim bu iddiaya karşı sessiz kalırsa gizli tanık olduğunu kabul etmiş olacaktır diyorum.