CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Tanju Özcan, iktidar partisine ateş püskürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'ya gelecek olmasından dolayı AK Parti yöneticilerinin CHP bayraklarını kaldırmasına sinirlenen Özcan, Kendi partililerimizi evde zor tutuyoruz. 2 gün sonra Başbakan geliyor. Olabilecek olaylardan AKP'li yöneticilerin sorumlu olduğunu söylemek istiyorum. Sen Başbakan CHP bayraklarından rahatsız olur diyorsan CHP'nin yöneticilerinden haydi haydi rahatsız olur. Yeni kanun izin veriyor; Gücünüz yetiyorsa bizi de göz altına alın” dedi.

Haber: Mehmet Ali Atalay - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'ya gelecek olması ile ilgili konuşan Özcan, Biliyorsunuz AKP Bolu Teşkilatı yapılan anketlere baktı ve büyük bir korku sardı onları. Şimdi AKP 3-0 falan edebiyatı yapıyor da, şunu gördüler; 2. Milletvekilliği bile zor, öyle görünüyor. Hemen ne yaptılar; apar, topar, yalvar yakar Başbakanı getiriyorlar. Başbakana miting programı koydurdular. O bizim için önemli değil, Davutoğlu'nun buraya gelmesinin AKP'ye katacağı bir şey yok, tam tersi götüreceği bir şey var. Ha Davutoğlu gelmiş burada miting yapmış, ha 23 Nisan'da Davutoğlu'nun koltuğuna oturan çocuk gelmiş miting yapmış, bizim açımızdan çok bir şey değişmiyor. Tayyip Erdoğan'ı getirseler bile Bolu'da AKP'yi kurtaramazlar elimizden. Siyasi olarak söylüyorum” şeklinde konuştu.

"PARTİMİZİN 6 OKU HANGİ AKP YÖNETİCİSİNE BATMIŞ?"

CHP bayraklarının kaldırılması ile ilgili tepkisini ortaya koyan Özcan, Türkiye'de tek parti AKP değil. AKP devleti yönetiyor, devletin sahibi değil. Siyasi partiler kanununa göre en az AKP kadar bizim de siyasi haklarımız var. Şimdi bütün şehirlerde bayrak asma konusunda oyun bozan genelde muhalefet partileri olur. Bolu'da oyun bozan, sözünde durmayan AKP oluyor. Geçen seçimlerde İl Başkanımız burada, yerel seçimlerde konvoy yapılmayacak diye bütün partiler anlaştı, yazılı hale getirdi ama bunlar son gün kaypaklık yaptılar. Yazılı belgeye rağmen yaptılar. Bu sefer anlaşıldı bayraklar her yere asılmasın sadece seçim bürolarına asılsın bu anlaşmayı bozan yine AKP oldu. Bu sefer biz de diğer partilerde bayraklarımızı astık. Şimdi hangi yetkiyle hangi hadle belli değil, dün akşam bazı bölgelerde ağırlık olarak bizim bayraklarımızı, bazı bölgelerde tüm siyasi partilerin bayraklarını toplamışlar. Bunu yaparken de diyorlar ki, CHP İl Başkanından izin aldık, Tanju Özcan'ın danışmanının bilgisi var. Açıkça yalan söylüyorlar. Bu artık utanmazlıktır, ahlaksızlıktır. Ne olacak kardeşim Davutoğlu geliyorsa geliyor, kendisi bu ülkenin Başbakan'ı. CHP'de bu ülkenin ana muhalefet partisi, bu ülkenin kurucu partisi. Davutoğlu bizim 6 okumuzdan rahatsız olacaksa olsun zaten. Onun bir sorunu var demektir zaten, başka bir siyasi partinin bayrağından rahatsız oluyrsa. Bizim partimizin 6 oku hangi AKP yöneticisine batmış. Böyle bir terbiyesizlik olur mu?” dedi.

“BU BAYRAKLAR YERİNE TAKILACAK”

Tanju Özcan açıklamalarına şöyle devam etti; Sabah İl Başkanımız AKP İl Başkanı ile görüştü. Ben de AKP Milletvekili Ali Ercoşkun ile konuştum. Bu olayı bütün Türkiye duydu. Ankara'daki İstanbul'daki başta olmak üzere civar illerdeki partililerimizi zor tutuyoruz, kendi partililerimiz dışında. Bakın buradan AKP'li yöneticileri uyarıyoruz. Bu bayraklar yerine takılacak. Aksi taktirde AKP'nin bayrakları orada kalmayacak. Biz kimseye engel olamayız. Şehir dışından gelip o bayrakları sökmek için can atan partililer var. Tepki olarak. İki gün sonra Başbakan geliyor. Olabilecek olaylardan şimdiden AKP'nin sorumlu olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Böyle terbiyesizlik olmaz. Hem bizim hem de diğer partilerin bayraklarını tekrar yerine takacaklar. Hem de kamuoyundan ve o siyasi partilerden özür dileyecekler. Aksi taktirde kendileri bilir meydan boş değil. Bu yasalar AKP'ye ne kadar hak tanıyorsa bize de o kadar hak tanıyor. Vali Beye de buradan sesleniyorum. Vali Bey Bolu Valisi gibi davranacak. Öyle yağma yok. Yani AKP'nin bayraklarının asılması uğruna başka partilerin bayraklarının asılmasına göz yumacak. Ne yapayım ben diyecek. Kusura bakmasın sen yapmazsan o görevi birileri yapmaya kalkar, birilerinin hakkını sen devlet olarak koruyamazsan herkes hakkını korumaya kalkar bunun sonucunda da istenmeyen olaylar olur. Biz bu konuda gerekli uyarıyı yapmak istiyoruz.”


“BİZ İYİ NİYETLİYİZ”
19 Mayıs Fener Alayı'na halkı davet eden Özcan: İkinci olarak bizim Salı akşamı bir fener alayımız var. Milli Bayramımızı kutlayacağız. Başbakanın mitingi var dediler ki biz iznimizi daha önceden almıştık. Ama iyi niyet gösterisi olarak ya Başbakan AKP'nin Genel Başkanıdır, elbette Bolu'ya gelecek dedik ve Emniyet Müdürümüzle görüşüp fener alayımızın saatini değiştirdik, saat 21.00 ,' a aldık. Güzergahını da değiştirdik. Valilikten Belediye önüne yürüyecektik, vazgeçtik cici taksi kavşağının oradan Valiliğin önüne yürüyeceğiz. Biz iyi niyetliyiz, bu iyi niyet gösteresi ama buna rağmen işte yapılanları görüyorsunuz. Bu vesile ile 19 Mayıs Salı günü saat 21.00'da cici taksi alt geçidinin orada toplanım Atatürk Bulvarı üzerinden yapacağımız Anıt parkın arkasından devam edecek ve Valilik önünde son bulacak 19 Mayıs Fener Alayımıza vatandaşları davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“GÜCÜNÜZ YETİYORSA BİZİ DE GÖZ ALTINA ALIN”

CHP bayrakların kaldırılması ile ilgili olarak tepkilerine devam eden Özcan: Bir de AKP'li yöneticilere bir önerim var. Bakın yeni bir iç güvenlik paketi çıktı. Sen Başbakan CHP bayraklarından rahatsız olur diyorsan CHP'nin yöneticilerinden haydi haydi rahatsız olur. Yeni kanun izin veriyor. Gücünüz yetiyorsa bizi de göz altına alın. Sokakta yürürken ya Başbakan bizi görürse, bizden daha çok rahatsız olur. Ya yakasında o çok rahatsız oldukları 6 ok CHP rozeti taşıyan bir vatandaş Başbakanın geçiş güzergahından geçerse. Öyle yapın ya Bolu'daki bütün CHP'lileri göz altına alın bir gün, Başbakan gidinceye kadar” şeklinde konuşarak AKP'li yöneticilere yüklendi.

Seçim süreci ile ilgili görüşlerini de paylaşan Özcan: Her türlü engellemelere rağmen, çıkartılan zorluklara rağmen çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. Yapılan anketlere de bu yansıdı ve ben önümüzdeki hafta içinde çok kapsamlı bir anketin sonucunu açıklayacağım. Bütün Bolu duyacak. AKP gerçekten Bolu'da nereden nereye gelmiş bunu herkes görecek. Bolu'da öyle görünüyor ki 2-1 olacak. Ya AKP yapacak bunu ya da biz. Ama bu sefer ikinci milletvekilliğini kazanmaya biz daha yakınız” dedi.