CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması amacıyla verdiği soru önergesinde, Gerede'de bulunan bazı yaylalar ilgili iddialarda bulundu. Özcan soru önergesinde, Gerede İlçesi Ulaşlar Köyü ve mahalleleri olan Işıklı, Seyitler ve Yunuslar Köyü yaylalarında, gerek Kaymakamlık gerekse de Belediye personelinin siyasi nüfuslarını kullanarak kendilerine ve yakınlarına getirim sağladıklarına yönelik iddialar karşısında bir inceleme yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kamuoyunda bazı yayla evi sahiplerine yönelik ayrımcılık yapıldığı iddialarını TBMM'ye taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması amacıyla TBMM'ye soru önergesi veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu genelindeki yaylarımızda kaçak yapılaşmalar kamuoyunu uzun süre meşgul etmiştir. Yaylalarımızda kullanım amacına uygun olmayan yapılaşmanın fazla olması yaylarımızdaki betonlaşmayı artırmıştır. Bolu'daki yaylarının birçoğunun artık yayla görüntüsünden çok bir yerleşim bölgesi görüntüsü verdiği bilinmektedir” dedi.

İddialarla ilgili sorularını ardı ardına sıralayan Özcan, Gerede İlçesi Ulaşlar Köyü ve bu köye bağlı Işıklı ve Seyitler mahalleleri yaylalarında ki kaçak yapılaşma konusundaki iddialara yönelik bölgede bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç kişiye ait kaçak yapı tespit edilmiş ve bu yapılarla ilgili ne tür bir işlem yapılmıştır? Gerede İlçesi Ulaşlar Köyü ve mahalleleri olan Işıklı, Seyitler ve Yunuslar Köyü yaylalarında, gerek Kaymakamlık gerekse de Belediye personelinin siyasi nüfuslarını kullanarak kendilerine ve yakınlarına getirim sağladıklarına yönelik iddialar karşısında bir inceleme yapmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.