CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yerel seçimler öncesi iddialı bir laf etti. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Özcan, Şunu söylemeliyim ki bugün yerel seçim olsa Bolu Belediyesi, CHP'li bir belediye olur” dedi.
Her hafta partisinin İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek genel durum değerlendirmesi yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bu haftaki toplantısında açılım sürecinden yerel seçimlere kadar birçok konuya değindi. Toplantıya açılım süreciyle başlayan Özcan, hükümeti sert ifadelerle eleştirerek, Aylardır bir açılım sürecidir diyor. Hükümet buna çözüm süreci diyor. Ancak bu terörist başı Abdullah Öcalan'ı dışarı çıkarma sürecidir. Masanın bir yanında Tayyip Erdoğan, diğer yanında ise Öcalan ve PKK oturuyor. Karşılıklı görüşmeler yaparak başkanlık sistemine hazırlanıyorlar. Sizler ve bizler hep dik durduğumuz sürece bu ülkede Tayyip Erdoğan başkan olamayacak” diye konuştu.
“Bolulular sahip çıkamadı”
Son günlerde tartışma konusu olan ve Kayseri'de kurulan Abdullah Gül Üniversitesi'nin vakıf destekli tek üniversite olarak gösterilmesine tepkisini yineleyen Özcan, Türkiye'nin vakıf destekli tek üniversitesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi iken Abdullah Gül Üniversitesi'nin böyle tanıtılması bütün Boluluları derinden yaraladı. AİBÜ, vakfın desteğini giderek artırdığı belki de tek üniversitedir. Her fırsatta baba olarak tanıttığımız İzzet Baysal'a yakışanı yapamadık. Ancak şunu üzülerek belirtmeliyim ki Bolulular üniversitesine sahip çıkamadı. Bu yanlıştan derhal dönülmeli” şeklinde konuştu.
“Ahmet Bey muhatabım değil”
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği” kampanyası kapsamında CHP'nin oylarından daha fazla imza topladıklarını söylemesine de tepki gösteren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İnsanların ne giydiğiyle bir derdimiz yok. Herkesin özgür iradesidir. İsteyen istediğini giyer. Buna bizim değil kimsenin karışma hakkı yok. Bizim başörtüsüyle de bir sıkıntımız olamaz. Bu yüzden de Ahmet bey benim muhatabım olamaz” ifadelerini kullandı.
“Bugün seçim olsa...”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yerel bir gazeteye verdiği demeçte, Bolu'nun bütün işlerini bitiremeyiz. Bitirmemiz de mümkün değil. Biterse, biz de bitmiş oluruz” şeklindeki düşündüren açıklamalarını değerlendiren Tanju Özcan, Bizim muhalefet olarak üzerimize düşen görevler var. Seçildiğimde ilk ziyaretimi iktidar partisinin il başkanlığına yaptım. Bolu'nun bir sıkıntısı olursa, dile getirilmesi gereken bir durum olursa destek olacağımı söyledim. Her fırsatta benim Bolu'nun projelerine engel olduğum söyleniyor. Bana bir tane engel olduğum iş göstersinler vekilliği bırakırım. Alaaddin Yılmaz'a ödül vermişler. O ödülü verenleri Bolu'ya davet ediyorum. Kentin içler acısı halini görünce belediyeye uğrayıp, ödülü geri alırlar ve giderler. Şunu da söylemeliyim ki bugün yerel seçim olsa, Bolu Belediyesi CHP'li bir belediye olur” ifadelerine yer verdi.