CHP'de Kasım 2012'de aday adaylıklarını açıklayacaklarını söyleyen fakat seçim tarihinin öne alınmayacağının kesinleşmesinden sonra aday adaylıklarını açıklamayan Yüksel Ceylan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'na CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan çağrı var. Tanju Özcan bu iki isime de seslenerek, Aday adaylığınızı hemen açıklayarak çalışmaya başlayın” dedi.
Yerel seçimlerin 2013 yılında yapılma ihtimali gündeme geldikten sonra CHP'de hareketli günler yaşanmıştı. Cahit Çıngı, Yüksel Ceylan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu aday adaylıklarını açıklayacaklarını söylemiş bu isimlerden sadece Cahit Çıngı aday adaylığını açıklamıştı. Yüksel Ceylan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'ndan ise seçim tarihinin Mart 2014'de yapılacağının kesinleşmesinden sonra ses soluk kesilmişti.
Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Benim yerel seçimlerde adayımız kim olursa olsun seçimi kazanacağımızdan şüphe yok. Fakat her zaman dediğim gibi çalışmalara şimdiden başlamalıyız. Genel Merkez ön seçimde yapabilir kamuoyunun nabzını tutarak anket sonuçlarına göre de adayı belirleyebilir. Bu sebeple aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız kapı kapı dolaşıp kendilerini halka tanıtmalılar. Bu noktada Cahit Çıngı'yı kutladığımı her fırsatta dile getirdiğim gibi Mehtap hanım ve Yüksel beyde aday adaylığı düşünüyorlarsa hemen açıklasınlar diyorum” şeklinde konuştu.