Tanju Özcan'dan yoksul ve dar gelirli aileler için büyük bir müjde geldi. Bolu'da konut sahibi olamayan binlerce vatandaşın olduğunu ifade eden Özcan, bu ailelerin konut sahibi olmaları için belediye öncülüğünde bir kooperatif kuracaklarını ifade etti.

Özcan açıklamasında, Yoksul, ihtiyaç sahibi ailelerimizle ilgili çalışmamızdan bugün bahsetmek istiyorum. Bolu'da konut sahibi olmayan binlerce vatandaşımız var. Mevcut ekonomik şartlarıyla Bolu'da yapılmış olan bir daireyi satın alabilmeleri gözükmüyor. İşte biz yoksul, ihtiyaç sahipleri ailelerimize koruyup kollayabilme ve konut yapabilme adına hemen seçimden sonra Allah bize bu görevi nasip ederse belediye öncülüğünde bir kooperatif kuracağız. Belediye olarak yeri biz temin edeceğiz ve kooperatif usulü olarak yoksul ve dar gelirli ailelerimize sosyal konutlar üretmeye başlayacağız. Bunlar şehrin doğusunda ve batısında olacak. Tünel kalıp yöntemiyle yapılacak. Bolu'da binlerce vatandaşımızın konut sahibi olmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

"PARAMIZ BOLU EKONOMİSİ İÇİNDE KALACAK"

Yapılacak olan bu konutların Bolu'da iş yapan müteahhitler tarafından yapılacağını belirten Özcan, Biz bu kooperatifi dışarıdan TOKİ getirip yaptıralım mantığında değiliz. Bolu'da iş yapan müteahhitlerimizle birlikte Bolu'daki vatandaşlarımıza bu konutu üreteceğiz. Yani yeri belediye bulacak, üyesi yoksul, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşımız olacak, binaları da Bolu'da iş yapan müteahhitlerimize yaptırtmayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla paramız da Bolu ekonomisi içinde kalmaya devam edecek.” Elif Erdoğan