Haber: Hakan Aydın

İnternet ortamından yapılan ve taraflı tarafsız tüm kesimlerin tepki gösterdiği haberlere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan tepkiler dinmiyor. Yapılan ilk haberle ilgili olarak siyasi partilerin sessiz kaldığını belirten Başkan Özcan, “Bolu’da gazeteciyim deyip karalama haberler yapmak moda olmaya başladı. Bu normal bir durum değil. Bugün bana yarın size. Dedikodu üzerinden çirkin ithamlarla haber yapan insanlara gıyabında bile gazeteci demeyin. Daha önce bir haber yaptı ve buna tepkimi kamuoyu ile paylaştım. Böyle bir haber olabilir mi? Suç duyurusunda bulunduk. Dava açtık. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bu kadar insanı zan altında bırakmaya hakkı var mı? İlimizdeki siyasi partileri ayırt etmeden söylüyorum; AKP, CHP, İyi Parti veya MHP’de şu habere tepki göstermedi. Bu haber bugün belediye çalışanlarına yapıldı yarın da sizlerden birine, aile fertlerinizden birine yapılabilir. Yazık günah değil mi? Bu işin vebaline ortak olmayalım bu tür adamlara tepkimizi koyalım” dedi.

“İŞİN SONU NERELERE GİDİYOR”

Eşinin fotoğrafları çekilerek haber yapılmasına da tepki gösteren Tanju Özcan, “Yeterince tepki görmediğini düşünmüş ki olacak ki bugünde benim eşimi fotoğrafını koyarak haber yapmış. Eşim bugün belediyeye beni ziyarete gelmişti. Çıkarken de aşağıda ki çalışmaya bakmış. Alçakça fotoğrafını çekip son derecede nahoş bir şekilde haber yapmış. Bakın, işin sonu nerelere gidiyor. Bu olay bugün benim başıma geliyor, içinden gülen vardır, mutlu olan vardır ama yarın bu tip çukur adamlar sizlerle ilgili böyle haberler yapabilir” ifadelerini kullandı.

“ŞANTAJ YAPARAK BU TÜR BORÇLARINI MI SİLDİRECEK?”

Başkan Özcan açıklamasının sonunda, “Ben ilk haberle ilgili söylüyorum; kast ettiği kimler varsa suç duyurusunda bulunsunlar. Kimsenin böyle kuru iftiralarda bulunma hakkı yoktur. Varsa bilgin, belgen ortaya koyarsın. Yarın bir gün Ahmet içinde şöyle diyorlar, Mehmet’in karısı içinde şöyle diyorlar ya da çevrenizden biriyle ilgili böyle bir haber yapıldığını duysanız ne hissedersiniz? Lütfen empati yapın. Benim öfkem buna. Ben bu bahse konu zat’a hayatım boyunca bilerek veya isteyerek kötülük yapmış değilim. Niye böyle yaptığını merak ettim ve buldum. Konunun benimle bir alakası yok! Bu zat’ın Bolu Belediyesi’ne 30 bin lirayı aşkın borcu var. Bolu Belediyesi de yüzlerce kişiye yaptığı gibi bu şahsın hesabına bloke koydurmuş. Yeminle söylüyorum; benim haberim bile yok. Peki ben ne yapacağım? Bu vatandaşın borcunu silme gibi bir yetkim var mı? Böyle şantaj yaparak bu tür borçlarını mı sildirecek? Ödeyenin suçu ne? Kamuran Avcı emlak vergisini ödeyecek ama başka bir Kamuran Bey hiçbir şey ödemek istemeyecek! Böyle bir şey olabilir mi? Son yaptığı haberle ilgili de suç duyurusunda bulanacağım” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti ve İyi Parti temsilcileri de yapılan haberleri kınadıklarını belirttiler.