Bolu Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yaptığı açıklamada ‘Tanju Özcan'la mal varlıklarımızı değişmeye hazırım' ifadelerine Tanju Özcan'dan çok sert bir cevap geldi. Alaaddin Yılmaz2ın mal varlığının şaibeli olduğunu iddia eden Milletvekili Özcan, Alaaddin Yılmaz'ın sadece 2,5 milyon liralık kümesi benim mal varlığımın 10 katıdır. Ancak bu mal varlığı 100 kat bile olsa haram kokan, buram buram yetim hakkı kokan şaibeli bir mal varlığıyla işim olmaz” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Aaladdin Yılmaz tarafından yapılan açıklamalara CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan aynı sertlikte cevap verdi. Alaaddin Yılmaz'ın sadece kümesinin bile kendi mal varlığının 10 katı olduğunun altını çizen CHP Bolu Milletvekili Özcan, Benim mal varlığım belli. Üzerime kayıtlı 1 araç ,bir tane de 2+1 daire var. 2009 yılında Belediye Meclis üyeliğim sona erdiğinde Alaaddin Yılmaz'a mal varlığımı bildirdim. Milletvekili seçildiğimden bu yana mal varlıımda bir azalma mevcut. Bu güne kadar edindiğim her malda alın terim ve emeğim var. Bu güne kadar evime götürdüğüm ekmek de kul hakkı ve haram yok. Alaaddin Yılmaz'ın sadece 2,5 milyon liralık kümesi benim mal varlığımın 10 katıdır. Ancak bu mal varlığı 100 kat bile olsa haram kokan, buram buram yetim hakkı kokan şaibeli bir mal varlığıyla işim olmaz” dedi.
“ŞAİBELİ MİLYONLARI YERİNE…”
Alaaddin Yılmaz'ın 30 Mart seçimlerinden sonra adliyede hesap vereceğini ifade eden Özcan, Alaaddin Yılmaz önce Led ekrandan yakınlarına sağladığı rantı, yandaş müteahhitlerden elde ettiği rantı, 2,5 milyon liralık kümesi nasıl yaptırdığını, 18. Madde uygulamaları ile tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimlere peşkeş çektiğini önce kamuoyuna açıklasın. Alaaddin Yılmaz Türkiye'nin en şaibeli başkanlarından biridir. 30 Mart'tan sonra emeklilik döneminin önemli bir kısmını adliye koridorlarında geçecektir. Yüce Allah Alaadin Yılmaz'ın mal varlığının hesabını öbür dünyada illa ki soracaktır ama bu dünyada da kendisinden hesap soracak dürüst Savcıların ve Yargıçlarında az da olsa görevde olduklarını belirtmek isterim. Özetle söylemem gerekirse Alaaddin Yılma'ın şaibeli milyonları yerine, azıcık aşım, ağrısız başım demeye devam edeceğim” diye konuştu.