Tanju Özcan'dan bir talimat daha…

ŞÜPHELİ YANGINA SORUŞTURMA AÇILDI

Yerel seçimlerden önce Bolu Belediyesi'ne ait arşivde çıkan yangın sonrası, kamuoyuna çok sayıda dedikodu yansımıştı. Yerel seçimlere de malzeme olan yangınla ilgili olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yangının oluş şekli ve nelerin yandığıyla ilgili olarak kendisine bilgi verilmesi amacıyla soruşturma emri verdi. Soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Haber: Hakan Aydın

2018 Kasım ayı içerisinde Bolu Belediyesi'ne ait arşivlerin bulunduğu kısımda yanın çıkmış, çıkan yangın Bolu Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Çıkan yangının seçim dönemine denk gelmesi sonrası, özellikle muhalifler yerel seçimlere yaklaşıldığı dönemde yangını manidar bulmuş ve fısıltı gazetesiyle bu konu Bolu gündemine oturmuştu.

BOLU BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yangın sonrası dedikoduların artması üzerine Bolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Bolu Belediyesi Arkası Katlı Otopark içi zemin katta, 21 Kasım 2018 tarihinde saat 16.20'de yangın çıkmıştır. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olay yerine saat 16.23'te ulaşmıştır. 4 araçla ve dönüşümlü şekilde 16 uzman personelle yangına müdahale edilmiştir. Yangının elektrik tesisatının kontak yapması sonucu çıktığı belirlenmiştir. Herhangi bir yaralanmanın olmaması ise sevindirici bir unsurdur. Olay yerinde bulunan Belediye arşivindeki veriler daha önce dijital ortama aktarılmış olduğundan herhangi bir kayıp kesinlikle söz konusu değildir. Bolu Belediyesi e-Belediye uygulamalarını sistemine en iyi şekilde adapte etmiş bir belediyedir. Ve bu konuda Türkiye'deki örnek belediyelerden biridir. Vatandaşlarımızın her türlü hizmetimize kolaylıkla ulaşması için son teknolojik gelişmeleri yakından takip etmektedir. İhtiyaç duyulan her türlü evrak ve belgeye dijital ortamdan her zaman olduğu gibi anında ulaşmak mümkündür. Yangında Belediyemiz arşivinde zayiat olduğuna ilişkin çıkan haberleri ve değerlendirmeleri ise maksatlı buluyor, esefle kınıyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

TANJU ÖZCAN TALİMATINI VERDİ

Yerel seçimlere de damgasını vuran ‘Arşiv Yangını'yla ilgili olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçti. Yangınla ilgili olarak yeniden araştırılma yapılması talimatını veren Başkan Özcan, Destek Hizmetleri Müdürü Fatih Kaplan'ı görevlendirerek; yangının çıkış nedeni ve yangında kül olan evrak olup olmadığını araştırarak hazırlayacağı raporu kendisine en kısa sürede vermesini istedi.

Kaplan'ın talimat sonrası gerekli incelemelere başladığı gelen bilgiler arasında.