Ramazna Bayramlaşmasında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yaptığı konuşmadan dolayı kırıldığını açıklayan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'a cevap gecikmedi. Ali Ercoşkun'un CHP seçmenini rencide eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da aynı tepkiyi vermesini sözlerine ekleyen Özcan, Hassas olan Ali Ercoşkun'un bayramdan 3 günde önce sayın başbakan Hatay mitinginde CHP zihniyeti pisliktir diyerek CHP'ye oy vermiş, gönül vermiş 12 milyon insanı ne kadar rencide ettiğini de unutuyor herhalde. Benim o sözlerim karşısında alınganlık gösteren sayın milletvekilinin umuyorum ki başbakanın hakaret vaari sözlerine de benzer bir tepkiyi vermesini ümit ediyorum” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a kırıldığını belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'a cevap gecikmedi. Ramazan Bayramlaşması sonrası yaptığı açıklamada, Bayramlaşma töreninde CHP Milletvekili Tanju Özcan'ın söylediği sözlerin kendilerini çok kırdığını belirterek Tanju Özcan, bu bayramlaşmada yapmış olduğu açıklamalarla gerçekten bizlerin kalbini aşırı şekilde kırdı. Bayram zamanı sen kendi partine yönelik mesajlar verirken diğer taraftan başbakan hakkında aslı astarı olmayan sadece yalan ve iftiraya dayalı bilgilerle yalan yanlış bilgilerle yorum yapmaya eleştiri sınırlarını aşan ifadeler kullanmaya açıkçası biz alışık değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

“BAŞBAKAN'A DA ‘SİZE KIRILIYORUM' DESİN”

Ali eRcoşkun'a seslenen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Sayın Ali Ercoşkun birlikte milletvekilliği yaptığımız bir arkadaşımız. Son zamanlarda da ilişkilerimizin iyi olduğu değerli bir milletvekilimiz. Ben bayramlaşma konuşmalarımda ne konuşacağımı rakip siyasi partinin milletvekiline elbette ki sormayacağım. Üstelik rakip siyasi partinin genel başkanını eleştirmekte muhalefet milletvekili olarak benim en doğal hakkım. Zannediyorum Ali Bey şundan rahatsız oldu. Benim bayram günü yaptığım konuşmadan ziyade ben bayram öncesindeki hafta 8 günde TBMM'de 9 konuşma yaptım. Ve bu konuşmalarda Türkiye gündemini yakından ilgilendiren konularda değerlendirmelerimi bütün Türk milleti ile paylaştım. Özellikle Gazze ile ilgili söylemlerim biraz sert oldu. Ama başbakan bunu hak etti. Siz Gazze'deki insanların hamisiyim ben diyeceksiniz ama o insanları katleden katil İsrail devletinin madalyasını çıkartmamakta direneceksiniz. İade et o madalyayı diye söylemlerde bulunduk. Kusura bakmasın kimse. Siz katilin madalyasını takacaksınız. Katlettiği insanların da hamiliğine soyunacaksınız. Yok, böyle bir iki yüzlülük. Bu da böyle çok kibar cümlelerle söylenmiyor. Tabi Sayın Ali Ercoşkun anlaşılan duygusallaşmış bayram döneminde. Ama tabi ki bu kadar hassas olan Ali Ercoşkun'un bayramdan 3 günde önce sayın başbakan Hatay mitinginde CHP zihniyeti pisliktir diyerek CHP'ye oy vermiş, gönül vermiş 12 milyon insanı ne kadar rencide ettiğini de unutuyor herhalde. Benim o sözlerim karşısında alınganlık gösteren sayın milletvekilinin umuyorum ki başbakanın hakaret vaari sözlerine de benzer bir tepkiyi vermesini ümit ediyorum. En azından Sayın Başbakan'a Sayın Başbakan olmuyor, ben üzülüyorum, bu kadar diğer partilere gönül vermiş olan insanlara hakaret ediyorsunuz. Bundan dolayı da size kırılıyorum demesini de bekliyorum” dedi.

“BOLU ÖZELİNDE YAPILMIŞ BİR ANKET YOK”

AKP Genel Merkezi tarafından Bolu'ya özgü bir anket çalışması yaptırılmadığını da belirten Tanju Özcan, Bolu özelinde AKP'nin veya bizim parti genel merkezinin yaptırdığı bir anket yok. Türkiye genelinde yaptırılan çalışmalar var. Burada tabi Türkiye genelindeki çalışmalara baktığımızda AKP'nin yaptırdığı anketlerde çıkan sonuçlar farklı bizim yaptığımız anketlerde yaptığımız sonuçlar farklı birde bağımsız kuruluşların yaptırdığı anketlerin sonuçları farklı çıkıyor. Ben tabi Bolu ile ilgili böyle bir anket çalışması olduğunu duyunca gerçekten AKP il başkanı Sayın Coşkunyürek'i aradım. Ben de merak ettim. O da şunu söyledi. ‘Biz anket yaptırdığımızı söylemedik. Sadece yüzde 60'lık bir hedef koyduğumuzu ifade ettik' dediği bu. Yoksa Bolu özelinde yapılmış bir anket olduğundan benim bir bilgim yok. Ama bu yüzde 69'luk hedef gerçekçi bir hedef değil. Benim sahada gördüğüm tablo bu değil. Bolu'da tahmin ediyorum MHP'li ve CHP'li seçmen ve destek veren diğer partilerin seçmenleri ile baktığımızda Bolu'da il genelinde Ekmelettinİhsanoğlu'nun birinci çıkacağı görülüyor. Bu sadece AKP'lilerin temennisi. Bolu ile ilgili şunu söyleyebilirim. Bolu'da kafa kafaya bir sonuç çıkacak ama tahmin ediyorum Ekmelettin Bey bir adım önde çıkacak”