Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özca, terör örgütü tarafından kamu görevlilerinin teslim edilmesi sırasında basına yansıyan görüntülere ve AKP iktidarına eleştirilerde bulundu. Özcan, Öncelikle belirtmeliyim ki, kaçırılan kamu görevlilerinin sağ salim ailelerine ulaşmaları bizleri sevindirmiştir. Ancak teslim sırasındaki görüntü ve fotoğraflar Türk Milletini derinden yaralamıştır. Öyle anlaşılmaktadır ki, terör örgütü kaçırdığı kamu personelinin serbest bırakılması karşılığında, önemli tavizler de almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terör örgütü önünde diz çöktürülmüştür. Bu durum acziyetin resmidir” dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Terör örgütü tarafından serbest bırakılan kaymakam, polis ve askerlerin teslimi sırasında yaşanan süreç ve PKK ile yapılan görüşmeler hakkında sert açıklamalarda bulundu. Özcan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
“BU DURUM ACZİYETİN RESMİDİR”
Kaçırılan kamu görevlilerinin sağ salim ailelerine ulaşmaları bizleri sevindirmiştir. Ancak teslim sırasındaki görüntü ve fotoğraflar Türk Milletini derinden yaralamıştır. Öyle anlaşılmaktadır ki, terör örgütü kaçırdığı kamu personelinin serbest bırakılması karşılığında, önemli tavizler de almıştır. Yaşananlar da, bu şovun Oslo veya İmralı'daki mutabakatlar doğrultusunda gerçekleştiğini göstermektedir. Basına ve kamuoyuna yansıyan bu görüntüler ile ilgili olarak, üzülerek belirtmeliyim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terör örgütü önünde diz çöktürülmüştür. Bu durum acziyetin resmidir.
“TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK ÜZERİNE KURGULANMIŞTIR”
Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Hükümeti ile PKK terör örgütü arasında doğrudan yürütülen görüşmelerin geldiği nokta bu resim ve görüntülerle özetlenebilir. Recep Tayyip ERDOĞAN olarak Türk Milletine dönüp Ben dünya lideriyim. Türkiye'yi büyük devlet yapmak peşindeyim.” diyeceksiniz sonra da eli silahlı teröristlerle aynı masaya oturup terör örgütünü legal bir örgüt gibi değerlendirip pazarlık edeceksiniz. Tarih Türk Milletinin her bireyine bu günlerde çok önemli sorumluluk yüklemektedir. Halkımızdan yaşananları dikkatle irdelemesini bekliyorum. Süreç ile ilgili kamuoyuna yansıyan tutanaklar göstermiştir ki, bu görüşmelerin terörü bitirme, PKK'yı tasfiye etme amacı yoktur. Bu görüşmeler Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak, Apo'yu özgür kılmak, Türkiye'yi bölmek üzerine kurgulanmıştır.
“TERÖRİSTLER İSE BAŞ TACI YAPILMIŞTIR”
11 yıllık AKP iktidarı Türkiye'yi, terör örgütü ile masaya oturma noktasına gelmiştir. Bu dönemde terörle mücadele edenler zindana atılmış, teröristler ise baş tacı yapılmıştır. Öyle günlerden geçiyoruz ki, artık teröriste, terörist demek bile maalesef yadırganıyor. Tutanakların içeriğini açıklayanların vatan haini, tutanaklarda Türkiye'yi nasıl parçalayacaklarını müzakere edenlerin ise barış güvercini sayıldığı günleri de yaşıyoruz. Ama unutmayınız. Her iktidarın bir sonu vardır. Gün gelecek bugün aziz milletimize bu görüntüleri yaşatanlar tarihteki vatan hainleri bölümünde yerlerini alacaklardır. Hiç kuşkunuz olmasın bu teslimiyetçi zihniyet kısa bir süre sonra YÜCE DİVANDA hesap verecektir.
“BOLU HALKINA SESLENİYORUM”
Temsil ettiğim Bolu Halkına sesleniyorum;Bedeli ne olur ise olsun; Milletvekiliniz olarak Atatürkçü kalmaya, Türk Milleti kavramına ve üniter devlete sahip çıkmaya, teröriste terörist demeye, teröristlerin baş tacı edildiği bu tip süreçlere karşı çıkmaya devam edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.