CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM'de yapılan görüşmelerde gündem dışı söz alarak son haftalarda Boluspor maçlarında yaşanan hakem hatalarına dikkat çekerek, Ben milletvekili olduğum sürece Boluspor sahipsiz değildir” diyerek Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine seslendi.
Önce Konyaspor ardından Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarında Boluspor aleyhine yaşanan hakem hataları, TBMM kürsüsüne taşındı. Hakem hatalarının Boluspor'u yarışın dışına itme potasına getirmesi üzerine CHP Bolu Milletveili Tanju Özcan, TBMM'de gündem dışı söz alarak Boluspor'un hakem hataları nedeniyle yaşadığı sıkıntılara meclisin dikkatini çekti. Özcan'ın meclis kürsüsünden yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde;
“SÜPER LİGDEKİ HAKEM HATALARI TARTIŞILIYOR”
Futbolda seyir zevkini ve sonuçlarını etkileyen en önemli unsurlardan biri de hakemler ve saha dışı faktörlerdir. Maalesef hakem hataları son yıllarda futbolumuzun kalitesini ve seyir zevkini önemli şekilde etkilemektedir. TV ve gazetelerde sürekli olarak Süper ligdeki hakem hataları tartışılıyor. Onda da sadece 3 büyüklerin pozisyonları tartışılıyor. Süper ligdeki diğer takımların giden puanları, buharlaşan emekleri dikkate bile alınmıyor.
“HAKKI YENEN BİR BOLUSPOR GERÇEĞİ VAR”
Tabii birde PTT 1. ligde yaşanan hakem faciaları var. 2 gün önce oynanan Göztepe- Karşıyaka maçını izleyip de herhalde vicdanı sızlamayan kimse kalmamıştır. Yine yıllardır emek veren, ama hakkı yenen bir Boluspor gerçeği var. Boluspor son birkaç sezondur 1. ligde mücadele veriyor. Bolu bir futbol kenti ama imkanları sınırlı, nüfus az, sanayi yok. Ama buna karşın vefakar Bolulular, Boluspor'u ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. Boluspor'un başkan ve yöneticileri ceplerinden trilyonlar harcıyorlar. Yoksul Bolulular evinin ve çoluk çocuğunun iaşesinden kesip bilet alıp maça gidiyor. Özetle 7' den 70' e kadar her Bolulu özveride bulunuyor.
“BOLUSPORUN ALIN TERİNİ ÇALIYOR”
Ama saha içi ve dışında bazı faktörler yıllardır öne çıkıyor, birileri Bolusporun alın terini çalıyor. Hatırlayınız, 5 yıl önce Eskişehir ile oynanan final maçında, Kemal Unakıtan' ın seçim sözü sahaya nasıl yansıdı. 4 yıl önce oynanan Kasımpaşa maçında, geçen yıl oynanan Konyaspor maçlarında neler yaşandı. Sadece bu sezona bakalım. İlk aklıma gelenler… Tavşanlı Linyitspor maçı, Kartalspor maçı, Rizespor maçı, Konya maçı ve son olarak K. Erciyesspor maçı. Bu maçların hepsinin ortak özelliği maçın hakeminin Boluspor aleyhine verdiği kararlar. Artık bunlara hata bile diyemiyorum, hep bizi mi buluyor bu hatalar. PTT 1.lig puan durumu 1.sırada K.Erciyesspor Cumhurbaşkanının memleketi, 2. sırada Manisaspor Sayın Arınç ın kenti, 3. sırada Çaykur Rizespor Başbakanın takımı.
“BOLU VE BOLUSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Spor kamuoyunun vicdanına ve TFF yetkililerine sesleniyorum. Sizce bu sıralama tesadüf mü? Başta federasyon yetkilileri olmak üzere herkes aklını başına alsın. Bolu ve Boluspor sahipsiz değildir. Ben burada olduğum sürece Boluspor'un hakkını yedirmem. Sezon bitimine 8 hafta kaldı. Buradan söylüyorum. Federasyon yetkilileri Boluspor maçlarına hakem tayin eder iken, 2 kez düşünsünler.
Eğer bir daha Bolu'nun hakkını yedirirseniz, biz Bolulular bunun hesabını sormak için öbür tarafı beklemeyeceğiz.