* CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz arasında yaklaşık 1 aydır devam eden 18. Madde tartışması farklı bir boyut kazandı. TBMM'de söz alan CHP Bolu Milletvekili Özcan yaptığı konuşmada hükümete seslenerek, Hükûmete sesleniyorum, lütfen bir müfettiş görevlendirip Bolu belediye başkanı tarafından bugüne kadar yapılmış tüm 18'inci madde uygulamalarını inceletin.İncelettiğinizde şunu göreceksiniz: Bolu'da 18'inci madde mağdurları ve 18'inci madde zenginlerinin nasıl yaratıldığını göreceksiniz” dedi.
Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 18. Madde uygulamaları üzerinden devam eden tartışmalar son bulmuyor. Özellikle son bir aydır CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz karşılıklı olarak yatıkları açıklamalarla gündemde ki yerlerini koruyorlardı.
CHP bolu Milletvekili Tanju Özcan, tartışmaları TBMM kürsüsüne taşıdı. Mecliste söz alan Milletvekili Özcan, Bolu, AKP'li bir belediye başkanı tarafından iki dönemdir yönetilmektedir. Bu belediye başkanı, Bolu'da sorumsuz bir şekilde 18'inci madde uygulamaları yapmaktadır. Bu uygulamalar yapılırken son derece ciddi usul hataları, esaslı hatalar ve keyfilik yaşanmaktadır. Bunu nereden biliyorum? 18'inci madde uygulamalarıyla ilgili olarak Sakarya İdare Mahkemelerinin verdiği kararlardan bunu biliyorum. Dava açmaya ve itiraz etmeye kalkan vatandaşlar belediye tarafından açık olarak tehdit ediliyor, sindirilmeye çalışılıyor” dedi.
Konuşmasının sonunda AKP hükümetine seslenen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ben buradan Hükûmete sesleniyorum, lütfen bir müfettiş görevlendirip Bolu belediye başkanı tarafından bugüne kadar yapılmış tüm 18'inci madde uygulamalarını inceletin.İncelettiğinizde şunu göreceksiniz: Bolu'da 18'inci madde mağdurları ve 18'inci madde zenginlerinin nasıl yaratıldığını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.