Haber; Beyza Nur GÜNAY

Bolu Belediyesi proje çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 68 nokta da yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 68 çalışmanın ekim ortasında toplu olarak açmış hale gelebileceğini belirtti. Başkan Özcan, “Bolu Belediyesi olarak 68 değişik yer de çalışmamız var Bolu’da. Yol açma çalışması var, köprü yapma çalışması var, döner kavşak yapma çalışması var, taşları yenilenen asfaltı yenilenen yerle var. Biraz tabi Korona sebebi ile kaybettiğimiz bir iki aylık süre var. Zaten belediye çalışanların bazıları da işe gelmiyordu. Dolaysıyla bu açığı kapatabilmek için geç saatlere kadar çalışıyoruz. Mesela geçen akşam kent meydanındaki çalışma saat 21.00’e kadar sürdü. Bazı yerlerde çalışma gece 24.00’e kadar sürüyor. Hatta iş makinaların sessinden rahatsız olduklarını söyleyen vatandaşlar var. Ama biz bir iki ay sabır istedik. Şu başladığımız işleri ekimin ortalarına kadar ya da sonuna kadar tamamen bitirmeye hedefliyoruz” dedi.

“68 DEĞİŞİK PROJEYİ TOPLU OLARAK AÇMIŞ HALE GELECEĞİZ”

31 parkta çalışmaların olduğunu ve 9 tanesinin Cuma günü itibariyle biteceğini belirten Özcan, “Sadece şu anda 31 parkta çalışma var. Bunların 18’i yeni park, 13 tanesi de tadilat gören parklar. Cuma günü itibari ile bunların 9 tanesi tamamlanmış olacak. Diğer 22 tanesi de tahmin ediyorum bir ay bir buçuk ay içersin de tamamlanmış olacak. Her halde öyle görünüyor ki biz ekim ortasında 68 değişik projeyi toplu olarak açmış hale geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“NAZAR DEĞMESİN İNŞALLAH”

Biyolojik Su Arıtma Tesisi hakkında da açıklamada bulunan Özcan, projenin programdan önde gittiğini belirterek, “Şu anda tabi yürüyen büyük projeler de var. Mesela pis su artıma tesisi, programdan önde gidiyor. Nazar değmesin inşallah. Normal şartlarda gelecek yıla ekim ayında bitmesi gerekiyordu. Ama müteahhit Şubat yada Mart’ta hizmete sokacağını bizlere söylüyorlar” dedi.

“3’TE 1’İ TAMAMLANDI”

Bolu Belediyesi tarafından iç kaplaması yapılan Karadere Tüneli hakkında da bilgi veren Başkan Özcan,“Karadere Tünelimiz var. Oda 20 milyonluk proje. Onunda iç kaplaması kabaca 3’te 1’i tamamlandı. O arzu ettiğimiz kadar hızlı gitmiyor. Başta müteahhit sorun yaşadı. Kalıpla falan şu an hızlandılar biraz. Onu da yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

EYLÜL ORTASI GİBİ EYLÜL ORTASI GİBİ”

Son olarak Bolu Belediyesi tarafından yapılan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası hakkında açıklama yapan Özcan, “Bir diğer proje olan orman binası projesi vardı. Oda 21 milyonluk bir proje. O projede sona gelindi. Eylül ortası gibi ormana taahhüt ettiğimiz şekilde işi teslim etmiş olacağız. Yani bize verilen kısım için söylüyorum. Şu anda % 85 seviyesinde orası. Orası da tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.