CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kendisi hakkında eleştiri boyutlarını aşan, hakaretler hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. KESK-DİSK ve TMMOB adına geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Korkmaz, Tanju Özcan'a yönelik şovenist, ötekileştirici, ayrıştırıcı ve faşist diyerek kınamıştı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde KESK-DİSK ve TMMOB adına açıklama yapan Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, …CHP Genel Merkezinin HDP'yi ziyaret edip yapılan saldırıyı kınadı br ortamda CHP Bolu Milletvekili sayın Tanju Özcan'ın yaptığı şovenist ve ötekileştirici açıklamalar kabul edilemez. Bu açıklamalar savaş ve nefret dilidir. Bu tip ayrıştırıcı ve faşist ifadelerin CHP'nin ve demokratik üyelerinin görüşü olmadığını biliyoruz. Bu açıklamalarından dolayı sayın Tanju Özcan'ı esefle kınıyoruz. Kaygılıyız…”diye konuşmuştu.

ÖZCAN ÇOK KIZDI

Korkmaz tarafından yapılan açıklamada kendisine yönelik kullanılan ifadeleri gören CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Özcan, Terörün karşısında durmak, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, ulus devleti savunmak ne zamandan beri faşistlik oldu” diyerek tepki gösterdiği, Pazartesi günü de açıklamayı yapan Korkmaz hakkında duyurusunda bulunması bekleniyor. Hakan AYDIN