Milletvekili Tanju Özcan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Bolu'da spor ile ilgili yaşanan sıkıntıları aktararak sebeplerini sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Soru Önergesi sunarak cevaplandırılmasını isteyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bakan Kılıç'a, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde idari ve teknik konularda yaşanan sıkıntılar gerek kurum içerisinde gerekse de kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir” ifadesini kullandı.

Tanju Özcan'ın Bakan Kılıç'a Bolu ile ilgili yönelttiği sorular şu şekilde yer aldı;

1- Gerede stadının tribün inşaatının 2010 yılında tamamlanmasına rağmen tesisin kesin kabulü yapılmış mıdır? Yapılmamış ise kesin kabulün yapılmamasının sebepleri nelerdir? Kesin kabulün yapılmamasından dolayı tesisteki teknik hataların tespiti noktasında ki raporlarda eksiklik yaşanmakta mıdır?

2- Jimnastik salonunun onarımı aşamasında, imalat hatalarından kaynaklı çatı akması, merdiven mermerlerinin kırık olması ayrıca Karaçayır Atletizm sahasının tribününün akması gibi teknik hatalar olmasına rağmen kesin kabulün yapıldığına yönelik iddialar konusunda Bakanlığınız bünyesinde bir inceleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Gerede Arkut dağında inşaatı tamamlanan kayak evinin geçici kabulü aşamasında herhangi bir eksiklik tespit edilip tutanak altına alınmış mıdır? Alınmış ise bu eksiklikler nelerdir?

4-Karaçayır yüzme havuzunda İl Müdürlüğünüz bünyesinde görevli herhangi bir personel hakkında disiplin soruşturması açılmış mıdır? Açılan bir soruşturma var ise soruşturmanın açılma tarihi ve sonucu nedir?

5-Müdürlüğünüz de görevli bazı personellerin gerek siyasi gerekse de sendikal nüfuzlarını kullanarak diğer personel üzerinde baskı kurmaya yönelik iddialar ile ilgili inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?

6-Sendikal nüfuzlu kişilerin spor kulübü başkanı olmalarından dolayı tesislerin kullanımı noktasında maddi olarak ve kullanımda ayrıcalık sağlanmakta mıdır?

7-Kurumda Antrenör kadrosu ile bulunan ancak antrenörlük yapmadığı iddialarına ilişkin, Antrenörlük Çalışma Esasları Yönetmeliği doğrultusunda denetim yapmayı düşünüyor musunuz?