CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nde incelemelerde bulunan müfettişlerin sağlıklı bir inceleme yapamadıklarını, mevcut yönetimin müfettişlerin istemiş olduğu bilgi ve belgeleri vermediğini iddia etti.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nde incelemelerde bulunan müfettişlerle ilgili iddialarda bulundu. .Yayınladığı açıklamala ile müfettişlerin engellendiğini iddia eden Milletvekili Özcan, Bir süredir, Ankara'dan gelen müfettişlerin Bolu Belediye Başkanlığı'nda incelemelerde bulunduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Ancak gelinen noktada, Bolu Belediye Başkanlığı tarafından belediyenin işlemlerini incelemeye gelen müfettişlere bırakın yardımcı olunması, tam tersine müfettişlerin sağlıklı bir şekilde çalışmalarının engellenmesi için çaba ortaya konmaktadır. Hatta müfettişlerin istemiş olduğu bilgi ve belgeler, talep etmelerine rağmen kendilerine verilmemek suretiyle veya eksik ve karartılmış belgeler verilerek soruşturma engellenmeye çalışılmaktadır” dedi.
Müfettişlere yardımcı olunması için çağrıda bulunan Milletvekili Özcan, Bu şartlar altında; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı, müfettişlerin hangi görevle Bolu Belediye Başkanlığı'nda bulunduğunu ve hangi konuları inceledikleri hakkında derhal kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyorum. Bolu Belediye Başkanlığı yetkililerine, müfettişlerin istediği tüm bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak temin etmelerini ve talep ettikleri konularda yardımcı olmaları çağrısında bulunuyorum. Aksi halde ortaya çıkabilecek hukuki ve cezai sorumluluk anlamında zan altında kalacaklarını hatırlatmak istiyorum. Müfettişlerin sağlıklı bir şekilde soruşturma yürütebilmeleri için Bolu Valisinin duruma el koymasını önemle kendisinden rica ediyorum. Aksi halde konuyu bu hafta TBMM gündemine taşıyacağımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” ifadelerini kullandı.