Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasilerin açıklamalarının dozajı da sertleşmeye başladı. CHP Bolu Millletvekili Tanju Özcan Bolu Belediyesi'nin borçlarını ele aldığı basın toplantısında, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a yüklendi. Özcan, Bolu Belediyesi öyle bir noktaya getirildi ki 11 milyon lira borçla teslim alınan Bolu Belediyesi'nin bugünkü borcu tahminen söylüyorum 200 milyon lira civarında” dedi.
Yerel seçimlere hızlı bir giriş yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nin hedefinde artık sadece Bolu Belediyesi bulunuyor. 3 aday adayıyla yerel seçimlere erken start veren CHP, var gücüyle Bolu Belediyesi'ni geri alabilmek için siyasi çalışmalarına başlarken, CHP bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın hedefinde de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz var.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla hedefine Alaaddin Yılmaz'ı alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Alaaddin Yılmaz'ın 2013 bütçesinde 43 milyon lira açık vereceğini belirterek, “İnşallah Bolu Belediye Başkanı görev süresi dolmadan bu çalışmaları bitirmiş olur. Ciddi endişelerim var. Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesi kabul edildi. Bolu Belediyesi tarihte ilk kez tahmini bütçeyi 24,5milyon lira açıkla kapattı. Yani 99 milyon lira gelir hedefliyor, 124,5 milyon liragider hedefleyerek başlıyor. Genelde baktığınızda gider tahmin edilenden fazla olur. Gelir de tahmin edildiği kadar toplanamaz. Bolu Belediyesi'nin son birkaç yılına baktığınızda tahmin edilen gelirin yüzde 82'sini toplamış. Yanı bu gerçekleşirse Bolu Belediyesi'nin kasasına bu sene 82 milyon lira girecek. Gider de hep tahminden fazla olmuş. Hadi tahmin edildiği kadar diyelim. 18 oradan, 24 buçuk oradan yaklaşık 43 milyon açıkla başlıyoruz. Bu projeleri hesapsız kitapsız başlattığını düşünüyorum, endişem de buradan kaynaklanıyor. Sadece 2013 bütçesine denk bütçe haline getirebilmesi için 43 milyon lira ekstra bir paraya ihtiyacı var” dedi.
Bolu Belediyesi'nin kesin olmamakla birlikte kendi tahminince yaklaşık 200 milyon lira borcu olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Özcan, “Hayata geçirmek istediği başka projeler olduğunu duyuyoruz. Bunları hayata geçirebilmek için de henüz elinde bir para yok veya parayı bulacağı yer de yok. Bolu Belediyesi öyle bir noktaya getirildi ki 11 milyon lira borçla teslim alınan Bolu Belediyesi'nin bugünkü borcu tahminen söylüyorum 200 milyon lira civarında. Alaaddin Yılmaz Bolu Belediyesi'ni devraldığında kişi başına yaklaşık 100 lira borç düşerken, şuanda yaklaşık 1.600 lira borç düşüyor. 16 kat kişi başı borç artmış. İller Bankası Bolu Belediyesi'ni kırmızı listeye almış. Yani borç vermenin sakıncalı olduğu belediyelerden biri olarak anılıyor Bolu Belediyesi. Özel bankalardan borç alamaz hale gelmiş, ipotek karşılığında bile borç alamaz hale gelmiş böyle bir yapıdan bahsediyoruz. Bu yetmemiş kendisinden önce belediye başkanları tarafından Bolu'ya kazandırılan gayrimenkulleri satar hale gelmiş. Ama buna rağmen bakıyorsunuz Bolu belediyesi tarihinde ilk kez tahmini bütçede bile 24,5 milyon lira açıkla bu işe giriyor. Belediye Meclisinde bu şekilde kabul edildi” diye konuştu.