Cumhuriyet Halk Partisi İl binasında düzenlenen basın toplantısında Tanju Özcan, seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu ve sözde soykırım iddialarını şiddetle kınadığını söyledi. Özcan, Türk milleti hiçbir zaman kendi vatandaşı olan azınlık insanları soykırıma tabi tutmamıştır, böyle bir anlayışı hiç olmamıştır. Böyle bir iddianın kabulü mümkün değildir” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

Pazar günü CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra adayı Tanju Özcan, 24 Nisan sözde Ermeni soykırımı anma günü ile ilgili olarak geçen hafta yaşananlar hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz bu sözde soykırım iddialarının 100. yıldönümüydü bu yıl ve son derecede önemliydi. Bütün Dünya gözünü hem Türkiye Cumhuriyeti hükümetine hem de önemli büyük batılı ülkelerin liderlerinin tavrına çevirmişti. Öncelikle belirtmeliyim ki Ermeni Soykırımı iddiaları hiçbir zaman gerçekle bağdaşan iddialar değil. Hiçbir zaman Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı olan Ermenileri soykırıma tabi tutmamış ve böyle bir düşüncesi de asla olmamıştır” şeklinde konuştu.

“BÜLENT ARINÇ'IN İFADESİ TUHAF”

Soykırım iddiaları ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Özcan, O zaman Osmanlı topraklarını paylaşmaya çalışan bazı Devletlerin kışkırtmasıyla ayaklanan Ermeni çeteleri vardı ve bu çeteler özellikle Doğu ve Kuzey Doğudaki Müslüman halkı katletmesi söz konusuydu. Buna karşı Osmanlı İmparatorluğu tedbir olarak bazı bölgelerdeki Ermeni vatandaşlarını yine kendi ülkesi içinde değişik bölgelere zorunlu göçe tabi tutması söz konusu. Bu göç sırasında da hastalananlar ve bu şekilde ölen insanlar söz konusu. Elbette acılar yaşanmış, karşılıklı olarak acılar yaşanmış ama hiçbir zaman sistematik bir soykırım söz konusu olmamış. Burada beni üzen bir şey oldu. Bunları anlatmamın sebebi şu ki, halihazırda hükümet sözcüsü olan Sayın Bülent Arınç çıktı basının karşısına ve Biz kasıtlı olarak soykırım yapmadık” gibi tuhaf bir ifade kullandı. Ermeni diasporasının eline yeni bir kart vermiş oldu. Buna çok üzüldüm, kasıtlı olarak soykırım yapmadık ne demek, yani biz soykırım yaptık da ama kasıtlı olarak yapmadık. Bu cümlenin düzeltilmesi gerekir dedik ancak şu güne kadar da herhangi bir düzeltme olmadı. Tekrar ediyorum burada Türk milleti hiçbir zaman kendi vatandaşı olan azınlık insanları soykırıma tabi tutmamıştır, böyle bir anlayışı hiç olmamıştır. Böyle bir iddianın kabulü mümkün değildir. Tam tersi Dünyada adı soykırım ile anılan bazı ülkelerin sözde Ermeni iddialarını doğru kabul ederek Osmanlı Devletini ve devamında da Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerini soykırım yapmakla suçlamalarını şiddetle ve nefretle kınıyorum” dedi.
“ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BU SÜRECE GİRDİK”

Seçim sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Özcan: Seçime 42 gün kaldı, bizim çalışmalarımız da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz bu dönem her dönem olduğu gibi rakibimiz olan siyasi partilerden çok daha önce sahaya indik. Aslına bakarsanız biz hiç sahadan da çekilmemiştik. Seçimden seçime çalışan bir siyasal anlayışımız olmadığı için Cumhuriyet Halk Partililer olarak normal zamanda da bu tip ziyaretlerimizi gerçekleştiriyorduk. Ancak 2015 seçim dönemine başlamak düşüncelerimizi, sözlerimizi, vaatlerimizi anlatmaksa bu anlamda da diğer siyasi partilerden çok daha güçlü bir şekilde bu sürece girdik. Önseçimimizi tamamlar tamamlamaz ertesi gün hemen ilçe ziyaretlerimiz başladı. Şuana kadar diğer aday arkadaşlarımız hariç sadece ben tüm ilçelerimize en az iki defa gittim. Bir çok köy ziyareti gerçekleştirdim. Belki 200'ün üzerinde kahvede toplantı gerçekleştirdik. Şunu ben müjdeleyebilirim ki CHP olarak biz Bolu'da, Bolu'nun bütün ilçelerinde, Bolu'nun ilçeler dahil 490 köyünün 490'nın da da göreceksiniz oylarımızı arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOK YORGUN BİR HÜKÜMET VAR ARTIK”

Bu seçim dönemini diğer dönemlerden ayıran çok önemli iki farkın olduğunu belirten Özcan: Birincisi çok yorgun bir hükümet var artık, üç dönemini tamamlamış. Hani şu tırnak içinde tarafsız bir Cumhurbaşkanı var ya o diyor ki üç dönem çalışan yorulur, bir dönem dinlensin. Biz de diyoruz ki evet bu konuda haklısın. Üç dönemini tamamladı bu iktidar, bu iktidarın da dinlenmesinin zamanı geldi. Halkımız da iktidarın ne kadar yorulduğunu görüyor ve gerçekten bugüne kadar iktidar partisine oy vermiş olan vatandaşlarımızın önemli bir kısmının evet ben artık hükümetteki yorgunluğu görüyorum bu dönem bu hükümete oy vermeyeceğim dediğini çok yaygın olarak görüyoruz. İkincisi CHP olarak biz bu dönemde kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi diğer dönemlerden farklı olarak yapacaklarımızla, projelerimizle, vaatlerimizle bir seçim süreci geçiriyoruz. Eleştirimiz bu dönem en az kullandığımız terminoloji. Çünkü söyleyecek çok şeyimiz var. Gidiyoruz köylerimize, ilçelerimize, kahvelerimize emekli büyüklerimize diyoruz ki bakın CHP olarak bizim size bu dönem söyleyecek çok şeyimiz var. Biz size iki dönem 2 maaş ikramiye vereceğiz Ramazan ve Kurban bayramlarında, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak bunun sözünü veriyoruz. Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçi arkadaşımıza diyoruz ki asgari ücret 1500 lira olmalıdır ve olacaktır. Çünkü Devletin Resmi istatistik kurumu bile diyor ki 1500 lira açlık sınırıdır. Bunun altında bir ücreti biz size reva görmeyiz asgari ücreti derhal 1500 TL'ye çıkartacağız. Köylülerimize dönüp diyoruz ki biz bu iktidar gibi zengin yat sahiplerine ucuz mazot vermeyeceğiz. Biz 1,5 liradan mazotu tarlasını sürmek isteyen köylümüze vereceğiz. Taban fiyatlarını bir yıl öncesinden ilan ederek köylümüzün kendi planlamasını yapmasını sağlayacağız. Bugün Türkiye'de 486 bin insanın icra borcundan dolayı hakkında tutuklama kararı çıkmış. %90'ı bankalara borçlu, her an polis kolundan tutup cezaevine götürebilir, bu noktadalar. Biz diyoruz ki elimizdeki yasalar yapmamıza imkan veriyor biz bu faizlerin en az %80'ini seçimden hemen sonra sileceğiz. Geri kalan kısmının da yapılandırılmasını sağlayacağız” dedi.

“VAATLERİMİZİN KAYNAĞINI MERAK EDENLER…”

Seçim vaatlerini eleştirenlere cevap veren Özcan: Bugüne kadar bize yapacaklarınızı anlatın sadece eleştiriyorsunuz diyenler şimdi hep bir ağızdan bu vaatlerinizin kaynağı nerden demeye başladılar. Vaatlerimizin kaynağını merak edenler; emeklilerimize sağlayacağımız maaş artışı AKP hükümetinin 12,5 yıl boyunca kullandığı paranın sadece 167'de 1'i, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza yapacağımız zammın toplam tutarı AKP hükümeti döneminde kullanılan paranın 700'de 1'i, köylüye vaat ettiğimiz ucuz mazotun tutarı AKP hükümeti döneminde kullanılan paranın 4000'de 1'i. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinde para var ancak paranın nereye kullanılacağı önemli. Devletin sürekli bir geliri var. Diyelim ki sıfır bir araç alıyorsunuz bu araca ödediğiniz paranın yarısı vergi olarak Devlet kasasına gidiyor. Aldığınız benzinin 3 lirasının 2 lirası devletin kasasına gidiyor. O araçla otobana giriyorsunuz Devletin kasasına para giriyor. Cep telefonuyla konuşuyorsunuz Devletin kasasına para giriyor. Yani Devletin sürekli bir geliri var. Devlet bizim hayatımızın her alanında var. Şuanda bir aldığımız nefesin vergisi yok. Dolayısıyla Devletin gelirle ilgili bir sıkıntısı yok. Sıkıntı gelirin dağıtımı ile ilgili. Bu hükümet bu geliri zengin ile paylaşmayı tercih etti. Biz de diyoruz ki biz tabandaki insanla, emekliyle, yoksulla, asgari ücretliyle, köylü vatandaşımızla bu geliri paylaşacağız. Üreten bir Türkiye olacak, üreterek büyüyen bir Türkiye olacak. Büyürken kazandığı parayı da hakkaniyetli bir şekilde dağıtan, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir Türkiye olacak. CHP'nin bu seçimde hedefi budur. Emekli vatandaşımız diyor ki 13 yıl boyunca bu iktidar bana ne verdi ki bundan sonraki 4 yılında bir şey versin. Asgari ücretle çalışan vatandaşımız diyor ki eğer benim durumumu düzeltecek olsaydı bu hükümet 13 yılda zaten adım atardı. Taşeron işçi bu hükümet bana kadro vermedi ama CHP kadro verecek bu sefer oyum CHP'ye diyebiliyor. Küçük esnaf zaten AKP'nin AVM'den yana bir hükümet olduğunu çoktan görmüş. Ben siyasi hayatımda bir itirafta bulunmak istiyorum ilk kez Genel Merkez desteğini bu kadar yoğun hissediyorum. Genel Merkezin projelerinin, vaatlerinin güçlü olması, Genel Merkezin iktidara bu kadar hazır olması bizim gibi tabanda siyaset yapan arkadaşlarımızın da elini güçlendiriyor” şeklinde konuştu.
“BU SEÇİMLERDE TARİH YAZILACAK”

Özcan: Bu seçimlerde bir tarih yazılacak ben de bu tarihin yazımına ortak olmak istiyorum, gelecek nesillere bu değişimi anlatırken ben de bu değişimin bir parçasıyım demek isteyen tüm yurttaşlarımıza tüm hemşerilerimize Cumhuriyet Halk Partisinin kapısı açıktır. Gelsinler çalışmalara bizzat katılsınlar ve bu değişime ortak olsunlar” dedi.