CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın ‘Batsın böyle Başbakanlık' şeklindeki ifadesine cevap veren AK Parti Bolu Milletvekili, Tanju Özcan'a kullandığı ifade ile cevap vermek istemiyorum çünkü O'na oy verenlere saygısızlık etmiş olurum. Ancak bu ülkenin Başbakanı'na böyle terbiyesizlik yapmasına da bu millet gün gelecek, cevap verecektir” dedi.
Tanju Özcan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine cevap veren AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Tanju Özcan'ın son günlerde Ulusalcılar ile fazla mesai yapmasından dolayı bu sözleri söylediğini vurguladı.
Ali Ercoşkun, Milli birlik ve kardeşlik projesi ile alakalı Türkiye çok ciddi bir mesafe almışken ve bu sorunun çözülmesi ile Türkiye'nin önünün açacağına artık toplumun her kesimi, Dünya'nın her tarafı kabul ederken; bu projenin neticelenmesi noktasında bir çaba ortaya koymadan sadece ve sadece yapılan işleri kötülemek, ülkeye her halde hiçbir şey katmaz” dedi.
Tanju Özcan'ın süreci provoke ettiğini belirten Ali Ercoşkun, Siz, -ben acaba nasıl bir katkıda bulunurumda, ülke bu dertten bir an önce kurtulur? Ve ciddi manada bir gelişme söz konusu iken, biraz daha nasıl ileri gider- diye çaba sarf etmek yerine, bu süreci baltalamak, provoke etmek için her türlü söyleme yer veriyorsunuz” şeklinde konuştu.
Tanju Özcan'ın Başbakan Erdoğan'ın söylediklerini, tersini söylemiş gibi iddia etmesini ‘saflık' olarak yorumlayan Ali Ercoşkun, Tanju Özcan'ın son günlerde Ulusalcılar ile fazla mesai yapmasının sonucu bu. Çünkü Sayın Başbakan her ortamda, ülkenin batısında ne söylüyorsa doğusunda da aynı ifadeleri kullanıyor. -Irkçılığın, her halini ayaklarım altına alıyorum- diyor. Siirt'te, Mardin'de -Kürt kardeşlerimiz- diyerek başladığı konuşmalarda; ülkenin bölünmez bütünlüğünü vurgularken bir karış toprağımızdan taviz vermeyeceğimizi, fedakarlık yapmayacağımızı, bayrağımızdan, dilimizden hiç bir şekilde taviz vermeyeceğimizi, bu bebek katılının hiç bir şekilde serbest kalmayacağını defalarca beyan etmesine rağmen, halen daha bunun olmayacağını ve tersini iddia etmek açıkçası biraz saflıktır” dedi.
Tanju Özcan'a oy veren birçok vatandaşımıza karşı duyduğu saygıdan dolayı Özcan'a aynı üslupta cevap vermek istemediğini açıklayan Ali Ercoşkun, Batsın böyle siyaset demiyorum Tanju Özcan'a, çünkü Tanju Özcan'a oy veren birçok vatandaşımız var. Onlara saygısızlık yapmış olurum. Tanju Özcan'ı aynı ifadelerle anmayacağım çünkü bu ülkenin Başbakanı'na böyle bir terbiyesizlik yapmasının en iyi cevabını yine bu millet en iyi şekilde verecektir. Tanju Özcan'ın bu söylemini şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.