CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AKP İl Başkanlığı tarafından Vilayet Meydanı ve Bolu Belediyesi meydanında bulunan kamu binalarına asılan pankartları hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya şikayet etti.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan kamu binalarına asılan pankartların peşini bırakmıyor. Cumhuriyet Savcılığı talimatına rağmen kaldırılmadığı iddia edilen pankartlarla ilgili girişimlerini Ankara'ya taşıyan Milletvekili Özcan hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya şikayette bulundu.
Tanju Özcan tarafından kaleme alınan metinde şu ifadelere yer verildi;
15 gün önce ekte fotoğrafı sunulmuş olan, 15 x 10 ebadında altında AKP Bolu İl Başkanlığı ibaresi bulunan posteriniz AKP Bolu İl Başkanlığı ve partinize ait Bolu Belediye Başkanlığına tarafından müştereken KORSAN ŞEKİLDE mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresine ait binaya (Kamu Binası) asılmıştır.
Bir gün sonra da aynı pankart, mülkiyeti Bolu Belediyesine ait ikinci bir binaya asılmıştır.
Malumunuz olduğu üzere, siyasi içerikli bu tür posterlerin kamu binasına asılması yasaktır. Konu ile ilgili olarak, Bolu Milletvekili olarak benim, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığının ve MHP Bolu Merkez ilçe Başkanlığının Bolu Valiliğine şikâyetleri olmuş. Bolu Valiliği şikâyetüzerine konuyu incelemiş ve şikâyetleri haklı bularak pankartların kaldırılması konusunda Bolu Belediyesine gerekli yazıyı yazmıştır. Yine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü pankartların yasadışı olarak asılmasıyla ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunmuştur.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili adli soruşturma yürütülmektedir. Ancak Bolu Belediye Başkanlığı ve AKP Bolu İl Başkanlığı tarafından Valiliğin açık talimatı ısrarla yerine getirilmemektedir. Mevcut halde Bolu Valiliği, talimatının yerine getirilmemesi sebebiyle çok büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bir grup Bolulu vatandaş da Belediye ve AKP İl Başkanlığı, Valiliğin talimatına uymuyorsa biz gidip, vatandaş olarak bu pankartı kaldıralım.” Şeklinde arayış içerisine girmiştir
Eğer, Bolu Valiliğinin açık talimatına rağmen bu karar uygulanmaz ise Bolu' da ileride telafisi mümkün olmayacak olaylar yaşanabilecektir. İçişleri Bakanımız olarak sizden Bolu halkı adına Valilik kararının uygulanması için, kararı uygulamamakta ısrar eden Bolu Belediye Başkanını ve AKP Bolu İl Başkanını uyarmanızı istirham ediyorum. Bilgilerinize saygıyla arz ederim.