Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy pusulalarının fotoğraflarını çekenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın kişisel facebook ve twitter sayfalarında 1069 nolu sandıkta ilk oyu kullandık… Hayırlı olsun” yazısını yazdıktan sonra kapalı oy verme kabininde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verilmiş pusulanın fotoğrafını koyması dikkat çekti. Milletvekili Tanju Özcan için suç duyurusu kapıda.

Tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimleri sabah 08.00'da oy kullanma işlemi ile başladı. Sandık kurulu başkan ve üyeleri sandığa giden vatandaşlara nasıl oy atılacağı yönünde hatırlatmada bulunduktan sonra oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi, kamera ve haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmenin yasak olduğunu belirtti.

Buna rağmen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın kişisel facebook ve twitter sayfalarında 1069 nolu sandıkta ilk oyu kullandık… Hayırlı olsun” yazısını yazdıktan sonra kapalı oy verme kabininde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verilmiş pusulanın fotoğrafını koyması dikkat çekti.

Tanju Özcan'ın oy verme kabininde pusulanın fotoğrafını kendisinin mi yoksa başka bir kişi tarafından çekilen fotoğrafı mı paylaştığı bilinmezken, yetkililerin bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu olmaya başladı.

NOT: YSK tarafından belirtilen yasaklarda oy verme kabinine fotoğraf makinesi ile girmenin yasak olduğu belirtilerek; Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesinin yasak olduğu ve cezasının bulunduğu, bu tür cihazlar varsa oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere bırakılması gerektiği seçmenlere bildirilecek” hatırlatma yapılmıştı.