Geçtiğimiz gün Yeniçağa mevkiinde aracı tarlaya uçarak kaza yapan CHP Milletvekili Tanju Özcan, kaza anında bir vatandaşın Hacettepe'ye nakli için ambulans ayarlamaya çalıştığını söyledi. Kazayı yaptıktan hemen sonra tarlaya uçan aracından inerek yine çalan telefonuna baktığını söyleyen Özcan, ‘Neredesiniz?' diye soran vatandaşa kaza yaptığını söyledi ancak vatandaşın İyi geçmiş olsun. Göynük'te 4 saattir elektrikler kesik. Kümesteki hayvanlar ölecek. Vekilim acele şu SEDAŞ'ı bir arayıver' demesi üzerine SEDAŞ Müdürü'nü aradığını ifade etti. Özcan, Bizim yaptığımız normal bir şey değil. Direksiyondayken hastası olan bir adama ‘Kusura bakmayın. Ben şuanda araba kullanıyorum. Senin hastanla ancak 2 saat sonra ilgilenirim' diyemem” diye konuştu.

Kazanın hemen sonrasında geçirdiği şokla arabadan çıktı ve Göynük'te 4 saattir kesilen elektrik nedeniyle SEDAŞ Müdürü'nü aradı. CHP Milletvekili Tanju Özcan geçtiğimiz gün feci bir trafik kazası geçirdi. Şans eseri kazayı ucuz atlatan Özcan'ın kaza geçirmesine ise araba kullanırken cep telefonu ile konuşması neden oldu. Cep telefonu ile konuşurken bir hastanın Hacettepe Tıp Fakültesi'ne naklini ayarlamaya çalıştığını söyleyen Özcan Bartın İl Kongresi'nden dönüyordum, hava kararmıştı. Bir vatandaşımız aradı, AİBÜ Tıp Fakültesi'nden Hacettepe'ye hastasını nakletmesi gerekiyormuş. Ağlıyordu. Ben de Hacettepe yetkilisini bulmaya çalışırken yoldan çıktım ve yaklaşık 120 km hızla boş tarlaya uçtum. Onu hatırlıyorum” şeklinde olay anını anlattı. Vatandaşı araç kullanırken telefonla konuşmaması konusunda uyaran Özcan, eşine dahi direksiyondayken telefonla konuşmayacağına söz veremediğini söyleyerek ‘İşimizin bir parçası bu' dedi.

“HASTANLA 2 SAAT SONRA İLGİLENİRİM' DİYEMEM”

Araç kullanırken emniyet kemerinin takılı olduğunu ve hiçbir zaman alkollü iken araç kullanmadığını söyleyen Özcan, Keşke telefonda konuşmama imkanım olsa. Çünkü çok büyük bir risk. Bundan sonra konuşmamaya gayret edeceğim. Ama eşim soruyor ‘Söz mü?' diyor. Sözünü veremem. Çünkü çok acil durumlar oluyor. Direksiyondayken hastası olan bir adama ‘Kusura bakmayın. Ben şuanda araba kullanıyorum. Senin hastanla ancak 2 saat sonra ilgilenirim' diyemiyorsunuz. Bu işin bir parçası bu. Bizim yaptığımız normal bir şey değil. Ama vatandaşlarımızın mutlaka emniyet kemerlerini bağlamaları lazım. Bu çok önemliymiş kendim de gördüm. Kesinlikle alkollü olarak direksiyona oturmamak lazım, ben bunu hiç yapmam. Ve cep telefonu ile konuşmamak lazımmış, siz yapmayın. Ben de yapmamaya çalışacağım” diye konuştu. Kaza geçirdikten hemen sonra tarlaya uçan aracından şok halinde indiğinde, araçtan tarlaya fırlayan telefonunun yine çaldığını görünce açarak, vatandaşın talebini dinleyen Özcan'ın bu anısı ise gerçekten unutulmayacak cinsten. Özcan kaza sonrasını şöyle anlattı:

“KAZA YAPTIM” DEDİ AMA VATANDAŞ SEDAŞ'I ARAMASINI İSTEDİ

“Sonrasında araçtan çıktım. Cep telefonum yerdeydi. Çalıyordu. Açtım. ‘Nerdesin?' dedi Göynük'ten bir hemşerimiz. ‘Ben şuan kaza yaptım' dedim. ‘İyi geçmiş olsun' dedi ve devam etti. ‘Göynük'te 4 saattir elektrikler kesik. Kümesteki hayvanlar ölecek. Vekilim acele şu SEDAŞ'ı bir arayıver' dedi. Ben gayri ihtiyari kapattım, SEDAŞ Müdürü'nün numarasını bulmaya çalışıyordum. Şok halindeydim. Benim arkamdan seyreden Vekil arkadaşım yanıma geldi. ‘Sen ne yapıyorsun?' dedi. ‘SEDAŞ Müdürü'nü arıyorum' dedim. ‘Niye?' dedi. ‘Çünkü Göynük'te elektrikler kesilmiş' dedim. ‘Sen iyi değilsin' dedi. Herhalde kafamı vurduğumu düşündü. Beni apar topar aracına bindirdi hastaneye götürdü. Vatandaşımız bugün aradı. ‘Sen kaza yaptım deyince ben önemli bir şey gibi algılamadım' dedi.

Haber Merkezi