Ankara'da meydana gelen patlama sonrası CHP Bolu Örgütleri seçim çalışmalarına ara verdi. Seçim çalışmalarını bir süre ertelediklerini belirten CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra adayı Tanju Özcan, Değer mi bir koltuk uğruna binlerce kişinin ölmesi, askerlerimizin şehit olması? Değer mi?” diye konuştu.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi'nin yapılacağı tren garı kavşağında meydana gelen iki ayrı patlamada 30 kişinin ölmesi ve 100'den fazla kişinin yaralanması nedeniyle CHP seçim çalışmasını iptal etti.

CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan, 2. Sıra Adayı Burak Cop ve 3. Sıra Adayı Elfaz Temiz'le birlikte İl Başkanı Kazım Karsu ve yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın ve yönetimi seçim çalışması için gittiği Mengen'de üzücü haberi aldıktan sonra çalışmayı iptal etti. Kalabalık partili grubuyla beraber Mengen'den dönen adaylar, olay karşısında derin üzüntü duyduklarını kaydetti.

CHP Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan, meydana gelen olaylarda sorumlunun hükümet olduğunu söyledi. Konuya ilişkin Bolu Milletvekili ve sıra Adayı Tanju Özcan kısa bir açıklama yaptı. Özcan, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerle ilgili projelerimizi Mengenli esnaf ve vatandaşımızla paylaşalım istedik ancak biz Mengen'e ulaşmak üzereyken Türkiye tarihinin en elim olaylarından biri yaşandı Ankara'da. Ankara'daki mitinge katılmak üzere giden vatandaşlarımıza 2 canlı bomba terörist tarafından saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre 30 vatandaşımız öldü, 100'den fazla vatandaşımızı Ankara hastanelerinde tedavi görüyor. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralananlara da acil şifa diliyorum. Büyük üzüntüyle bunları paylaşıyoruz, hiçbir şevkimiz kalmıyor. Geleceğe dair umudumuz azalıyor. Türkiye'de maalesef 7 Haziran'dan sonra birileri düğmeye bastı, açık konuşmak gerekir bu ülkeyi 13 yıldır yöneten hükümet düğmeye bastı ve terör olayları maalesef hükümet eliyle yeniden başlatıldı. Bu yaşananlardan büyük üzüntü duyuyoruz. 7 Haziran'dan sonra askerlerimizin al bayrağa sarılı olarak annelerine gönderilmeleri, ülkede bir çok eve ateş düşmesi, bir çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının meydana gelen olaylarda hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaralıyor. Değer mi bir koltuk uğruna binlerce kişinin ölmesi, askerlerimizin şehit olması? Değer mi? Biz diyoruz ki bir şehidimizin bir damla kanı kadar değerli değil bu koltuklar, gerçekten değmez. İnsanlar ölüyor, askerlerimiz şehit oluyor, bu ülkeyi yöneten Başbakan hala oylarımız artsın diyor. Bu ülkeyi yönetemeyen geçici AKP Hükümeti'nin de bu olaylarda tam bir sorumluluğu olduğunu söylüyorum. Yeter artık bu kan dursun, yeter artık bu ölümler son bulsun, yeter artık şehit cenazeleri Anadolu'nun dört bir yanına dağılmasın. Bunun için ne gerekirse yapmaya hazırız. Bunun arkasında hangi terör örgütü varsa açık şekilde telin ediyorum, lanetliyorum” dedi. Haber Merkezi