Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulunmuştu. Gökçek, olası bir erken seçimde CHP'nin ön seçim yapmayarak milletvekili adayları listesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacağını ve bazı isimlerin de tasfiye edileceğini iddia etmişti.

Başkan Gökçek konuk olduğu programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nun tasfiye etmeyi düşündüğü isimleri de açıklamıştı. Listede ilimiz milletvekili Tanju Özcan da bulunuyor. Tek tek isimleri açıklayan Başkan Melih Gökçek sıra Bolu'ya gelince, Bolu Tanju Özcan. Kesin gidiyor. Muharrem İnce'nin adamı ve ulusalcı. Kesin gidiyor Bolu” dedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise, Bu adamın tutarlı bir tarafı yok. Bu adam ciddiye alınacak bir adam değil. İlinizde tabanınız varsa, yanlış işler yapmıyorsanız sizi kimse çizmez bir, çizemez iki” diye konuştu.

“BU İŞLER BÖYLE OLMAZ”

İşte Milletvekili Özcan'ın açıklamasında kullandığı ifadeler: Bir bu iddiayı ortaya atan Türkiye'de adı hırsızlıkla, arsızlıkla, yolsuzlukla anılan bir adam, kim Melih Gökçek. Bu adamın tutarlı bir tarafı yok. Bu adam ciddiye alınacak bir adam değil bu bir. İkincisi bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir meselesi. Cumhuriyet Halk Partili olmayan sabah akşam Cumhuriyet Halk Partisi'ne küfür etmeyi adet haline getirmiş bir adamın iddiası bu. Bu deli saçması. Üçüncüsü siyasettir bu, her şey olur. Bizi bir önceki kurultay döneminde de daha seçime birkaç ay kala yaşanan kurultay sonrasında da birileri çizmişti. Birileri atmıştı. Liste dışı bırakmıştı. Bu işler böyle olmaz. İlinizde tabanınız varsa, yanlış işler yapmıyorsanız sizi kimse çizmez bir, çizemez iki” Haber Merkezi