Milletvekili Tanju Özcan, CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında dün yapılan seçimle ilgili konuştu ve teşekkürlerini iletti. Özcan, 4 yıl sonra sizi seçip Ankara'ya gönderen üyelerinizin karşısına tekrar çıkıyorsunuz ve bana karnemi verin diyorsunuz. Çok şükür bu ön seçimde 2011 seçimlerinde aldığım oyun bir iki puan da olsa üzerine çıkarak yeniden teveccüh görmek ve güven oyu almak benim açımdan çok büyük bir mutluluk” dedi. Özcan konuşmasında Haziran ayında en az iki milletvekiliyle Bolu'yu TBMM'de temsil etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Haber; Elif ERDOĞAN

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hafta sonu gerçekleştirilen ön seçim sonrası parti binasında basın açıklaması düzenleyerek, CHP'li üyelere teşekkür etti. Toplantıya İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, İkinci sıra Milletvekili adayı Yusuf Renkli, Milletvekili Aday Adayı Gülşah Şanlı ve çok sayıda partili katıldı.

Ön seçim öncesi yapılan çalışmaları değerlendiren Tanju Özcan, Yorucu ama keyifli bir süreç yaşadık. Sadece Bolu'da değil tüm Türkiye'de dosta düşmana bir demokrasi şöleni yaşattık. AKP yöneticileri hala bizim ne yaptığımızı, ne yapmaya çalıştığımızı kavrayamamışlar. Bir partinin genel başkanı neden ön seçime girer bunu çözememişler ama baktığınızda bu ön seçimin CHP'ye Türkiye çapında çok büyük bir nimet kazandırdığını söyleyebilirim. Bolu'da da öyle oldu, 7 aday adayı arkadaşımızla birlikte bu yola çıktık. İl ve ilçe başkanlarımızın yaptıkları organizasyonlarla 7 aday adayı arkadaşımız bütün ilçelere giderek kendilerini tanıttılar. Tam bir birlik beraberlik içerisinde hareket edilen bir dönem yaşadık, bu beni de fazlasıyla memnun etti. Bu sürece olumlu anlamda katkı veren diğer 6 aday adayı arkadaşımı canı gönülden kutluyorum” dedi.

“4 YILLIK KARNEMİ ALDIM”

4 yıllık milletvekilliği döneminde kendisinden yapılan bazı talepleri elinde olmayan imkanlar nedeniyle karşılayamadığını belirten Özcan, Biliyorsunuz ki 2011 ön seçimlerinde Türkiye'de en yüksek oranda oy alarak birinci sıraya gelen milletvekiliydim. Aradan 4 yıl geçti ve bu süreç içerisinde mümkün olduğu kadar parti üyelerimize, partililerimize hep yakın olmaya çalıştım. Düğünlerinde, cenazelerinde, iyi ve kötü günlerinde mümkün olduğu kadar yanlarında olmaya çalıştım. Beni aradıklarında kolaylıkla bana ulaşmalarını sağlamaya çalıştım ama yine de yapamadığımız bazı şeyler vardı. Mesela birçoğunuzun çoluğu, çocuğu ve yeğeni ile ilgili iş taleplerini yerine getiremedik. Bu benden kaynaklanan bir şey değildi ve yapamadık. Bazen uzun süren toplantılarımız oldu ve telefonlarınızın tamamına bakamadık. Ama buna rağmen CHP'nin değerli üyeleri dün sandık başına gitti ve yine Türkiye'de belki de en yüksek oy oranı ile beni yeniden 1. Sıraya getirdi. Herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu benim için önemliydi, 4 yıl sonra sizi seçip Ankara'ya gönderen üyelerinizin karşısına tekrar çıkıyorsunuz ve bana karnemi verin diyorsunuz. Çok şükür bu ön seçimde 2011 seçimlerinde aldığım oyun bir iki puan da olsa üzerine çıkarak yeniden teveccüh görmek ve güven oyu almak benim açımdan çok büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı.

“Anadolu Coğrafyası Böyle Bir Süreç Görmedi Diyecekler”

“Geçerli oyların %84'ünü tüm oylarında yaklaşık %87'sini almışım. Türkiye genelinde büyük bir şaşkınlık ve yakın çevrem de de memnuniyet oluşturduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu oran düşmüş olsaydı belli bir şeyleri eksik yaptığımı düşünecektim. Çok şükür böyle bir şey olmadı ve bu sonuçtan sonra daha da heyecanlandım. Bugüne kadar iki çalışıyorsam göreceksiniz ki bundan sonra üç çalışacağım. Bugüne kadar örgütümü iki çalıştırıyorsam, bundan sonra beş çalıştıracağım. 30 Mart günü saat 09.00'dan itibaren bir seferberlik ilan edeceğimi söylemiştim. 7 Haziran 2015 Pazar günü saat 19.30 kadar başım ağrıyor, kolum ağrıyor demeden gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. İşimizi gücümüzü, çoluğumuzu çocuğumuzu aksatarak öyle bir süreç yaşatacağız ki Anadolu coğrafyası böyle bir süreç görmedi diyecekler. Çalışmalarımızla, Türkiye'yi şaşırtacağız” dedi.

“Torunlarımız Bizden Gururla Bahsedecek”

“Bizim hedefimiz tek milletvekilliği değildir. Biz büyük ihtimalle ikinci sıradaki arkadaşımızı da parlamentoya göndereceğiz. CHP'yi Türkiye'de iktidar yapmak için çalışacağız. Büyüklerimiz 1977 seçimlerini hep bizlere anlatır, 2011 seçimleri de hafızalara kazınan bir seçim olmuştu çalışma anlamında. İnanın 50 yıl sonra çocuklarımız, torunlarımız diyecekler ki, CHP örgütü 2015, 7 Haziran seçimlerinde öyle bir çalıştı ki böyle bir çalışmayı Türkiye'de daha önce kimse görmedi ve benim dedem oradaydı, benim babam, benim teyzem o çalışmanın içindeydi diye gururla bahsedecek bizden. Buna emin olun. 2011'de 34 yıl sonra, Bolu'dan CHP adına ilk milletvekilini çıkarma mutluluğunu yaşamıştık. 7 Haziranda iki milletvekili çıkarmış olarak Belediye önünde bayraklarımızla bulunacağız ve CHP, Türkiye'de iktidara gelmiş olacak, hep birlikte bunu kutlayacağız. Şimdiden tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.