CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın ani bir şekilde partisinden istifa etmesinin ardından CHP Bolu Milletvekili Özcan, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için gittiği Kanada'dan istifa kararını değerlendirdi. Özcan, Tarhan'ın istifası için Partimiz için büyük kayıp” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti. Tarhan, istifa dilekçesinde "Büyük umutlarla geldiğim CHP' den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. Kararın doğru bir karar olmadığını söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için gittiği Kanada'dan Köroğlu Haber'e istifayı değerlendirdi. Özcan hiçbir milletvekilinin seçildiği partiden gerekçe ne olursa olsun istifa etmesini doğru bulmadığını kaydetti.

Özcan Tarhan'ın istifasına yönelik şu açıklamayı yaptı:

“İNŞALLAH GERİ ADIM ATAR”

“Emine Ülker Tarhan Hanımefendi'nin partiden istifası her şeyden önce bir milletvekili arkadaşı olarak beni üzdü. Emine Ülker Hanım'la birlikte grup yönetiminde 2 yıl çalıştık, başkan vekilliği döneminde. Dürüst, çalışkan bir arkadaşımızdı. Ancak bu istifa kararını ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Bu noktada da inşallah aklıselim galip gelir geri adım atar diye düşünüyorum. CHP'de herkes her şeyden menün olmayabilir ama bu memnuniyetsizliğini dile getirmek için istifa yönetimi bana göre çok doğru olmamıştır ancak takdir kendisinindir. Sebep ne olursa olsun milletvekillerinin seçildikleri partiden istifa ederek ayrılmalarını çok hoş bulmuyorum. Bu bir kayıptır. Emine Ülker Hanım bilgili, birikimli, baktığınızda birçok konuda da ortak düşüncemiz olan bir vekil. Üzüldüm. Partyimiz için de bir kayıp tabi”