Belediye Başkanı Yılmaz'ın, AK Parti milletvekillerinin ve Bolu'ya gelen bakanların seçim çalışmalarında kendi imkânları yerine belediyenin ve devletin bütçesini ve araçlarını kullandıklarını söyleyen MHP'lilerin ardından, CHP'den de Yılmaz'ın seçim harcamalarını belediyenin bütçesinden yaptığına ilişkin iddialar gelmeye devam ediyor. CHP Milletvekili Özcan, Yılmaz'ın 2014 bütçesinde 6 milyon TL'yi temsil ve harcama giderleri başlığıyla kendisine ayırdığını söyleyerek, vatandaşın ödediği her 100 TL'den 7 TL'nin Yılmaz'ın cebine girdiğini belirtti.
İhsaniye Mahallesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Belediye Başkanı ve Adayı Alaaddin Yılmaz'ın seçim çalışmalarında şuana kadar cebinden 1 kuruş dahi harcamadığını söyledi.
“DİKTATAÖR TAVIRLARDAN İNSANLAR YAKA SİLKTİ”
Belediyenin sürekli eziyet veren bir kurum haline gelmesi nedeniyle esnafın artık kan ağlamaya başladığını belirten CHP Milletvekili Tanju Özcan, esnafın ve vatandaşın Yılmaz'dan yaka silktiğini söyledi. Özcan, İhsaniye Mahallesi'ndeyiz. Gerçekten esnafımız dertli. Bir Belediye Başkanı'ndan esnaf memnuniyeti aşısından en zayıf olduğu şehir Boludur. Belediye Başkanı'ndan artık esnaf yaka silkmiş. Hafta sonu çalışma ruhsatları açısından, belediyenin uygulamalarından, belediyenin sürekli eziyet veren bir kurum haline gelmesinden Alaaddin Yılmaz'dan sonra, yine yaptığı ve yapacağı işlerle ilgili esnafın fikrini almamasından, ben bilirim mantığından, diktatörce tavırlardan insanlar gerçekten yaka silkiyor” dedi.
Özcan, şuana kadar seçim kampanyasında cebinden 1 kuruş dahi harcamadığını söylediği Başkan Yılmaz'ın bu giderleri, 2014 bütçesinde temsil ve harcama giderleri adıyla ayırdığı 6 milyon TL'lik bütçeden sağladığını belirtti. Özcan, Şuana kadar kendi cebinden 1 kuruş harcama yapmış değil. Bizim paralarımızla, halkın parasıyla, halka propaganda yapıyor. Muhterem bari kendi paranla yap şu işi. Ayıptır artık, ayıptan da öte” dedi.
MUHTEREM, ŞU İŞİ KENDİ PARANLA YAP; AYIPTIR!”
Özcan , Bizim bildiğimiz ancak toplumun yeterince bilmediğini düşündüğümüz bir konu var. Temsil ve ağırlama giderleri harcaması belediyenin. 2014 bütçesinde 6 trilyon TL. yeni para ile 6 milyon TL temsil ve harcama giderleri koydurdu Alaaddin Bey. Nedir bu? Eş-dost ağırlaması veya billboardlarda, sağda solda kendi reklamlarını içeren afişlemeler. Düşünebiliyor musunuz? Boluluların yaklaşık belediyeye verdiği her 100 TL'nin 7 TL'si Alaaddin Yılmaz'ın eşinin dostunun ağırlamasında ve kendisini tanıtmada kullanılıyor. Yani biz su parası ödüyoruz, emlak vergisi ödüyoruz diyor vatandaş, ‘Alaaddin Yılmaz da bizim paramızla kendi eşini dostunu ağırlıyor. Kendi tanıtımını yapıyor, biz bunu kabul etmiyoruz' diyorlar. Haklılar da. Dünyada ve Türkiye'de hiçbir belediye başkanı bir belediye bütçesinin yüzde 6'sina yani 6 trilyon gibi bir rakamı kendi şahsi çıkarları için, şahsi ağırlamaları için kullanmaz, kullanamaz. Ama bizim Belediye Başkanımız Allah'tan korkmadığı, kuldan utanmadığı için bunları yapmayı kendi hakkı sayıyor. Zannediyor ki o para Alaaddin Yılmaz'ın cebine koyulmuş para belediye bütçesi. Vatandaş onu hizmet etsin, sokağı asfaltlasın, yeşil alan oluştursun, bizim hayatımızı kolaylaştırsın diye belediyeye yatırıyor o parayı. Yoksa Alaaddin Yılmaz'ın eşini dostunu ağırlamak için değil. Bunun için para bulmak vatandaşın görevi değil. Dikkat ederseniz seçim çalışmalarını da aynı şekilde yapıyor. Kalmış şurada 17 gün. Hiç utanmadan Bolu halkının paraları ile alınan Belediye TIR'ını kendi seçim TIR'ı gibi kullanıyor. Şuana kadar kendi cebinden 1 kuruş harcama yapmış değil. Bizim paralarımızla halkın parasıyla h