CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Parti olarak, önceki yıllara oranla söylemlerimiz değişti. Bu durum halkta büyük bir ilgi uyandırdı” dedi.

CHP Bolu Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Tanju Özcan, seçim çalışmalarına Gerede'de devam etti. Partisinin 2'inci sıra adayı Yusuf Renkli ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Özcan, Gerede'yi önceki yıllarda ihmal ettiklerini fakat milletvekili olmasının ardından birçok kez Gerede'ye geldiğini, bundan sonra çok daha sık Gerede'de olacağını söyledi. Partisinin özellikle bu dönemde ekonomi politikaları üzerine söylem geliştirdiğini, bunun da halkta ilgi ile karşılandığını vurgulayan Özcan, Emekliye 2 maaş ikramiye sözü verdik. Bu söz akşam düşünülmüş, sabah kağıda yazılmış bir söz değil. Bu söz üzerine 4 yıl çalışıldı, kaynakları belirlendi” diye konuştu. Çiftçiye, köylüye Size mazotu 1,5 TL'den vereceğiz” demelerine hemen birilerinin itiraz ettiklerini ve bu parayı nasıl vereceksiniz?” diye sorduklarını ifade eden Özcan, Bu soruyu soranlar gemi sahibine, yat sahibine mazotu 1,5 TL'den zaten veriyor. Zengine mazotu bu paradan veriyorsun da sıra köylüye gelince neden bu parayı nereden bulacaksın, diye soruyorsun” dedi.

ÖZCAN'A VE RENKLİ'YE SAHİP ÇIKACAĞIZ…

Gerede'deki çalışmaları sırasında halktan büyük bir ilgi gören Özcan'a, tabakhane işçilerinin ilgisi farklı oldu. Geçmişte kendilerinin zor durumunda, yanlarında bir tek CHP Milletvekili Özcan'ı gördüklerini söyleyen işçiler, Bize sahip çıkana biz de sahip çıkacağız. Oy kullanırken o günleri unutmayacağız. Tanju Özcan'a ve Yusuf Renkli'ye sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu. Geredeli işçilere sahip çıktığı ve onlarla birlikte hak arama mücadelesi verdiği için, Gerede Savcılığı tarafından hakkında fezleke düzenlendiğini söyleyen Özcan, Çok şükür yolsuzluktan, hırsızlıktan, dolandırıcılıktan hakkımda fezleke düzenlenmedi. İşçiye sahip çıktığım için dokunulmazlığımı kaldırmak istediler. Benim suçum işçinin hakkını aramak ise sonuna kadar Geredeli tabakhane işçisinin yanındayım” dedi.

Gerede esnafı da, Özcan'ın çok sık ilçeye gelmesinden memnun olduklarını ifade ederek, CHP'nin ekonomik vaatleri çok ilgimizi çekti. Halka dokunur ekonomik söylemleri var. Tanju Bey'in Gerede'ye ilgisini de buna ekleyince tercihimizi CHP'den yana kullanacağız” diye konuştular. Haber Merkezi