“ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

AKP Bolu Milletvekili Fatih Metin'in Kıbrıscıklılarla ilgili söylediği iddia edilen kelimeler için CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan açıklama geldi. Metin'in söylediği iddia edilen kelimelerin kabul edilemez olduğunu belirten Özcan, Bolu'nun Milletvekili olarak, Fatih Metin'in bu beyanlarını kabul etmemiz ve sessiz kalmamız bizden beklenemez. Gelinen bu noktada, konu daha vahim bir boyut kazanmadan AKP Adayı Fatih Metin'i ve AKP Teşkilatını binlerce Kıbrıscık'lıdan amasız ve fakatsız özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan, AKP Bolu 3. Sıra milletvekili adayı Fatih Metin'den özür beklediklerini açıkladı. Özcan, Geçtiğimiz günlerde AKP Bolu Milletvekili Adayı, Fatih Metin'in Dörtdivan İlçesi Müftülük ziyareti sırasında Kıbrıscık'lı hemşerilerimizi son derece üzen talihsiz açıklamalarını ibretle okudum. Dörtdivan'da gazetecilik yapan ve haberin altında imzası olan gazeteci Sayın Mutlu Bilge'yi özel olarak arayıp haberin doğru olup olmadığını sordum. Sayın Mutlu Bilge'de bana haberinin arkasında olduğunu, kendisinin de, o esnada ziyareti, gazeteci olarak yakinen takip ettiğini ayrıntılı olarak anlattı” dedi.

“ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Kıbrıscıklıların söylenen kelimelere tepki gösterdiğini belirten Özcan, Kıbrıscık'ta kahvehanelerin bile meyhaneye dönüştürüldüğünü” söylemek suretiyle bütün Kıbrıscık'lıları, her yerde alkol alan (alkolik) kişiler gibi göstermesi bir siyasetçiye yakışmamaktadır. İki gündür bize ulaşan Kıbrıscık'lı hemşerilerimiz, kendilerini toplum içinde küçük düşürülmüş hissettiklerini bizlerle paylaşarak, o sözlerin muhatabı Fatih Metin'in, sözlerini düzeltmesini beklediklerini söylemektedirler. Kıbrısçık halkı; vatanına, milletine ve dinine bağlı zeki ve ahlaklı insanlardır. Bolu'nun Milletvekili olarak, Fatih Metin'in bu beyanlarını kabul etmemiz ve sessiz kalmamız bizden beklenemez. Gelinen bu noktada, konu daha vahim bir boyut kazanmadan AKP Adayı Fatih Metin'i ve AKP Teşkilatını binlerce Kıbrıscık'lıdan amasız ve fakatsız özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu. Haber Merkezi