Haftalık basın toplantılarına ara vermeden devam eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, parti binasında devam etti. Geçtiğimiz ay Bolu'ya gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan'a sunduğu Bolu ile ilgili raporda, Bolu halkının %90'ının süreçten memnun olduğunun bildirildiğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bu sonucun gerçeği yansıtmadığını ifade ederek Bolu'da anket yapacaklarını ve gerçek sonucu ortaya çıkaracaklarını söyledi.
Çözüm süreci ile ilgili tartışmalar devam ederken, geçtiğimiz ay Bolu'ya gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan'a Bolu ile ilgili raporu ulaştırdığı ve raporda Bolu halkının %90'ının çözüm sürecinden memnun olduğunun belirtildiği iddia edildi. Partisinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu'da geniş çağlı bir anket çalışması yapacaklarını ve sonucunu önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
“BOLULULARIN SÜRECE BAKIŞ AÇILARINI SORACAĞIZ”
Özcan, Geçtiğimiz ay Akil insanlar Bolu'ya geldi. Şehrin 15 kilometre dışında seçmece insanları çağırarak bir toplantı yaptılar. Bunun sonucunda da Sayın Başbakan'a Bolu halkının %90'ını yürütülen süreçten memnun sonucunu iletmişler. Bizde il başkanımız ve gençlik kolları temsilcilerimizle görüştük. Bu hafta Bolu'da bir anket çalışması başlatacağız. Boluluların gerçekten sürece nasıl baktıklarını tespit etmeye çalışacağız. Önümüzdeki haftada bunun sonuçlarını sizlere açıklayacağız. Bolu'nun değişik kesimlerindeki insanlarla gençlerimiz tek tek görüşecekler” dedi.
CHP VATANDAŞA NELER SORACAK?
Cumhuriyet Halk Partili gençlerin hafta boyunca Bolu'yu karış karış gezerek nabız yoklayacaklarını söyleyen Özcan, vatandaşa süreç ile ilgili şu soruların yöneltileceğini belirtti; AKP Hükümetinin çözüm süreci adı altında, İmralı'da cezasını çeken PKK lideri ile görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? PKK ile hükümet arasındaki bu görüşmelerin Türkiye'ye barış getireceğine inanıyor musunuz? Başbakan tarafından atanan ve hükümete bağlı olarak çalışan akil adamların barışa katkı yapacağına inanıyor musunuz? Yaşanan sorunu kürt sorunu olarak mı yoksa terör sorunu olarak mı değerlendiriyorsunuz? Hükümetin ortaya attığı Başkanlık sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizlerin temsilcisi olan Bolu milletvekillerinin AKP'li CHP'li fark etmez, çözüm süreci adı verilen bu sürece karşı tavırları nasıl olmalıdır? Yani destek mi vermelidir, karşı mı çıkmalıdır?”
Bu soruların sonuçlarını bir hafta sonraki basın toplantısında kamuoyuna duyuracaklarını söyleyen Özcan, Bolulular bu konuda şunları düşünüyor. Milletvekillerinin şöyle bir tavır almasını bekliyor diyeceğiz. Halkımıza doğrudan bu soruları sormak istiyoruz” dedi.