7 Haziran Genel Seçimlerinde ilimizde %25 civarında bir oy ile Tanju Özcan tekrar seçilerek Milletvekili oldu. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin Bolu'da netleşmeye başlamasının ardından CHP İl Binasında CHP Milletvekili Adayı Tanju Özcan'ın zaferi partilileri sevindirdi. Süreci ve seçim sonuçlarını değerlendiren Tanju Özcan Ak Parti'ye ince mesajlar gönderdi.

HABER: EMRAH ÖGET

CHP İl Binasında kalabalık bir partili grubun heyecanla takip ettiği seçim sonuçlarının sonlarına doğru, durumun CHP adına netleşmesi ve Tanju Özcan'ın tekrar milletvekili olmasının garantileşmesinin ardından CHP kanadında kutlamalar başladı. Tanju Özcan zafer konuşmasını ilk olarak partililere gerçekleştirdi ve ardından basın mensuplarına konuştu.

“TEK BAŞINA BİR İKTİDAR DÖNEMİ KALMADI”
Sonuçların netleşmeye başlamasının ardından CHP İl Binasında partililerin karşısına çıkan Özcan, Sevindik ama buruk bir sevinç yaşıyoruz. Türkiye genelindeki tablo tam netleşmedi ama bir saat içerisinde netleşecek ve artık tek başına bir iktidar dönemi de kalmadı gibi görünüyor. Bizim için şu memnuniyet vericidir ki oyumuzu yaklaşık %20'den %25'e çıkardık. Baktığınızda %5 biz artırmışız ve %5'te AKP gerilemiş. Bu bizim çalışmalarımızın meyve vermeye başladığını gösteriyor. Özellikle Gerede'den, Dörtdivan'dan, Yeniçağa'dan arzu ettiğimiz kadar oy alamadık ama oyumuzu da ciddi oranda artırdık” şeklinde konuştu. Daha sonra parti binası önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanju Özcan seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi. Tanju Özcan'ın açıklamalarından demeçler şöyle;

“%5 BİZ ARTIRDIK VE %5 AK PARTİ DÜŞTÜ”

“Ben bütün ilçelerde oyumuzun artacağını söylemiştim. Bütün ilçelerde oyumuz arttı. Dolayısı ile biz öyle tahmin ediyorum ki 2011 seçimlerine göre 12-13 bin civarında bir oy artışı sağladık. %5 biz artırdık ve %5 AKP düştü, demek ki artırdığımız %5'i de AKP'den söke söke almışız. Birileri diyordu ki vay efendim işte MHP sayesinde seçildi. İşte MHP'nin oyu aynı ama tek oyunu artıran parti biziz Bolu'da. Dolayısıyla çalışmalarımız karşılığını verdi. %20'den %25'e çıkmak çok kolay bir şey değil. Bundan sonra artık Bolu'da CHP güçlenerek yoluna devam edecek. Keşke Türkiye genelinde de bizim arzu ettiğimiz kadar iyi bir sonuç alsaydık.”

“BU SEÇİM TÜRKİYE SEÇMENİNİN ERDOĞAN'A DİKTATÖR OLMA İMKANI VERMEMESİ İLE SONUÇLANDI”

“İlk sonuçlar arzu ettiğimiz miktarda oy alamadığımızı gösteriyor. Bu aşamadan sonra HDP'nin barajı geçip geçememesi Türkiye'de tek parti iktidarının devam edip etmeyeceği sorusunun cevabını bulduracak bize. Eğer HDP barajı geçerse AKP tek başına iktidar zannediyorum ki olamayacak. Ama daha da önemli bir şey var, hani 400 milletvekili ile başladılar şimdi 275'i bulur muyuz noktasına geldiler. En azından bu seçim Türkiye seçmeninin Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör olma imkanı vermemesi ile sonuçlandı. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti şartlar ne olursa olsun demokratik, parlamenter sistemle yoluna devam edecek. Ben bu seçimlerin en çok üzüleninin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Karizmayı çok fena çizdirdi.”

“BU SEÇİM SÜRECİNDE SADECE FEHMİ KÜPÇÜ'YE ÇOK KIRGINIM”
Gerede'den 4000 oy almayı hedefleyen CHP'nin 2000 civarında oy almasını yorumlayan Tanju Özcan, Arzu ettiğimi bulamadım, zor bir bölge Gerede bizim açımızdan ama Gerede de yine %10'a yakın bir oy alabilmek önemli. Çünkü %1 oy aldığımız bir yerdi burası. Nereden nereye getirdik. Bir anda tabi sıçramayı yapamıyorsunuz, bu normal ama iddiamız şuydu bütün ilçelerde oyumuz artacak, bütün ilçelerde oyumuzu artırdık. Gerede'de özellikle Sayın Fehmi Küpçü'ye çok kırgınım. Bu seçim sürecinde sadece Fehmi Küpçü'ye çok kırgınım. Çünkü Gerede Belediye Başkanıyla ikisi, orada beni karalayan korsan bildiriler dağıttılar binlerce. En azından ne kadar korktuklarını görmüş olduk. Sandıklarda bize her türlü eziyeti yaptılar Gerede'de. Gençlerimizi dövmeye, darp etmeye kalktılar ve hatta adayımız Sayın Yusuf Renkli'ye fiziki saldırıda bulunacak kadar da ileriye gittiler. Yani en azından AKP'yi ciddi manada korkuttuk. Artık Gerede'de biz varız. Bayrağımızla varız, araçlarımızla varız. Geredeliler belki bize arzu ettiğimiz kadar oy vermedi ama sonuç itibari ile baktığımızda biz Gerede'de oyumuzu artırdık. İki katından fazla artırdık. Ezberler bozuldu.”

“BU TOPRAKLARIN EVLADIYIM DEMEKLE OLMUYORMUŞ”

“Göynük'te de artırdık oyumuzu, artıramazsın demişlerdi Göynük'te aday var. Göynük'te aday olmasaydı çok daha büyük bir oy artışı ile karşılaşacaktık. Göynük'te hedefimiz %30'du, %15 aldık ama 2011'e göre oyumuzu artırdık. Yani demek ki öyle bu toprakların evladıyım demekle olmuyormuş sadece, emek de vermek gerekiyormuş. Ama severim ben Sayın Mehmet Emin Güz'ü. Onun üzüldüğünü de biliyorum, arkadaşım o benim. Hazırlamaya çalışmıştım ben onu bu sonuca. Dün Sayın Güz ile telefonlaştık, helalleştik, Ali Ercoşkun'la da telefonlaşıp helalleştik ve Ali Ercoşkun'a da söylemiştim. Ali Ercoşkun'un sıkıntı yaşadığı kendi partilileri, bizim partililer seviyor Ali Beyi. Bu dönem Gerede'deki hadiseler dışında çok fazla kırıcı, üzücü şeyler olmadı. Bunu da Fehmi Küpçü'nün çok korkmasına bağladım.

“MİLLETVEKİLİ OLAMAZSAM NASIL BİR BEDEL ÖDEYECEĞİMİ BİLİYORDUM”

“Bu defa hedefimiz iki milletvekiliydi ama oyumuzu artırdık ve birinci milletvekilliğini tescillemiş olduk. Bundan sonra CHP'nin burada önü açık, ben tüm partililerime şunu söylemek istiyorum; Zor şartlarda çalıştık, AKP'ye karşı mücadele etmek çok kolay değildi. Ben arkadaşlarıma şunu söyledim; Milletvekili olamazsam nasıl bir bedel ödeyeceğimi biliyorum dedim. Eğer Recep Tayyip Erdoğan bu 330'u aşan sayıda milletvekili elde ederse ve anayasayı değiştirirse ben de milletvekili olamazsam soluğu Silivri'de alırım dedim. Bunu biliyorum, kaç ay yatarım, kaç yıl yatarım bilmiyorum, bunu eşime de söyledim. Ama buna rağmen böyle bir baskı ortamı olmasına rağmen partililerimiz dimdik durdular. Ben tüm arkadaşlarıma, bu partiye gönül veren yediden yetmişe herkese çok teşekkür ediyorum, önümüz açık, moralimiz iyi daha da başarılı olacağız” dedi.