CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Soma'daki maden faciasıyla ilgili açılan soruşturmanın eksik olduğunu öne sürerek, denetim görevini yerine getirmediği ve bu olayla ilgili birinci derece sorumlu olduğu gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları'nın da şüpheli sıfatıyla hakkında derhal bir fezleke düzenlenmesini istedi.
Tanju Özcan, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın Soma'da yaşanan maden faciasının ardından istifasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sunmasının olaya bir katkı sağlamayacağını belirtti. İstifa etmesi gerekenlerin Başbakan ve Bakanlar Kurulu olduğunu savunan Özcan şunları söyledi: "Arkadaşlarımız neden bu konuda böyle bir açıklamada bulundular, neden böyle bir gereksinim hissettiler bunu siyaseten anlayabilmek mümkün değil. İnsani boyutuna dikkat çekmek için bu vurguyu yapmış olabilirler, ona söyleyecek sözüm yok. Siyasetçiler bir olayın sorumlusuysa istifa ederler. CHP olarak Soma'da meydana gelen olayla ilgili bizim ne sorumluluğumuz var. Bu ülkeyi biz yönetmiyoruz, bu rödovans sözleşmelerini biz yapmadık. Bu olayın sorumlusu CHP değilken, bu şartlarda siyasal sorumlular ortadayken, hükümet ve başbakan ortadayken, bana göre burada istifa etmesi gereken bu işin sorumlusu AKP hükümeti, Başbakan ve bakanlar kuruludur. Derhal istifa etmeliler."
SORUŞTURMA EKSİK
Soma'daki soruşturmanın geç başlatıldığını da ileri süren milletvekili Tanju Özcan şöyle devam etti: "Bir hukukçu olarak söylüyorum soruşturma eksik yapılıyor. Burada sadece maden sahibinin yada maden yetkililerinin soruşturmaya dahil edilmesi yetmez. Bu maden sahipleriyle bu maden sözleşmelerini imzalayan, bunlara bu imtiyazları sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile, denetim görevini layıkıyla yapmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın da bu soruşturmaya şüpheli olarak alınması gerekir. Derhal haklarında fezleke düzenlenmesi gerekir."