Haber: Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ve Bolu’da yaşayan mülteciler için katı atık vergisi ve su kullanım bedeline zam yapacağını duyurmuştu. Tanju Özcan’ın bu açıklamalarından sonra Türkiye’nin bir çok yerinden Özcan’a hem destek hem de tepki mesajları yağmıştı.

Bolu Belediye Meclis Toplantısı Ağustos ayı birinci oturumunda konuyla ilgili konuşan Tanju Özcan, vatandaşlara provokasyonlara aldanmamaları için çağrıda bulundu. Başkan Özcan yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenledim. Bu basın toplantısında halkın sessiz çoğunluğunun sesi oldum. Halkın tercümanlığını yaptım. Son zamanlarda benim sözlerim üzerine bir takım iç ve dış güçler sığınmacılar ile vatandaşlarımız arasında karşılıklı çıkarmak için bazı tahrik kokan planlar yaptığı duyumları kulağıma geliyor. Bu bir tuzaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kesinlikle bu tuzağa düşmemelidir. Konuyu çözecek olan sığınmacılar değil, siyasi iradedir. Bu yüzden ‘Dikkat edin’ diyorum” ifadelerini kullandı.

“BU OYUNU TEZGAHLAYANLARIN PLANI DA BU”

Özcan, “Aman sığınmacılar ile fiziki olarak karşı karşıya gelmeyin. Sizi tahrik eden olursa da adli merciler konuyu intikal edin ve kendiniz müdahaleye kalkışmayın. Zaten bu oyunu tezgahlayanların planı da bu. Bu emperyal plan için tuzağa düşmeyin. Çünkü bu planın sahiplerinin amacı ülkeyi karıştırmak. Devletin kolluk güçlerine de bir çağrıda bulunuyorum. Aman siz de çok dikkatli olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Tüm vatandaşlara söylüyorum. Sorunu siz ve sığınmacılar çözemezsiniz. Sorunu çözmesi gereken siyasi irade ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenlerdir” dedi.