Yerel seçimlere hızlı bir giriş yapan ve seçimlerinde favorileri arasında gösterilen CHP'de, seçimlerin ardından durum değerlendirmesi yapıldı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye aşkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu tarafından yapılan açıklama sırasında, partililerin oldukça üzgün oldukları gözlemlendi.
“KEŞKELERİ OLMAYAN BİR SEÇM YAŞADIK”
Kalabalık bir partili eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk sözü CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz aldı.
“Daha uzun süre amaları tartışılacak. Ama bizim açımızdan CHP Merkez İlçe Örgütü açısından keşkeleri olmadığını düşündüğüm bir seçim yaşadık. Biz insan üstü bir çalışma sergiledik. Siyasi rakiplerimizin bile takdirini kazanmış, olağanüstü bir çaba sarf ettik. Ancak yerel seçimden öte, bir genel seçim havasında geçen seçimler boyunca elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Belli bir yere kadar getirebildiğimiz çalışmalarımızın bir sonraki aşamasında ne yazık ki devreye başka etkenler, başka faktörler girdi, onları tutamadık. Malum hepinizin tahmin edebildiği şeyler. Ne yazık ki Türkiye'de artık değer yargılarının ne hale geldiği ile ilgili son derece yerinde bir tespittir, bu seçim boyunca gördüğümüz manzaralar. Özellikle bir hafta on günlük şeyler. Ama bunlar bizim için elbette ki mazeret değildir. Biz CHP Merkez İlçe Örgütü açısından keşkeleri olmayan bir seçim süreci tamamladık. Daha ne yapabilirdik, yani bilemiyorum. Ben uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Elbette ki Merkez İlçe Başkanı olarak ben bunun hesabını örgütüm ve yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte vereceğim Parti içinde. Ama şunu da hiç kimse unutmasın bu seçimin de hesabını Parti içinde soracağım. Bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın. Harcanan bu kadar emeğin, bu kadar çabanın, bu kadar alın terinin, bu kadar paranın ne yazık ki hesabını birileri vermek durumunda. CHP üç beş kişinin bir araya gelip de hadi parti kuralım diye kurduğu bir parti değil. Şehitlerin kanı olan, uzun yıllar mücadele edilmiş, kanla yıkanmış bir tarihin sonucuyla ortaya çıkmış bir partidir. Üç beş tane çapulcunun, üç beş tane hırsızın, arsızın hadi memleketin rantını yiyelim diye bir araya gelen farklı siyasi ideolojileri olan, farklı dünya görüşleri olan, beraber bir araya geldiklerinde turşu dahi kuramayacak insanların bir araya gelip yağmaladığı bir parti değil. Bu tür partilerin siyasi tarihimize baktığınızda bugün hiç birinin esamesi okunmuyor, okunmayacakta. Ne yazık ki şuan ki iktidardaki AK Parti'nin de sonu böyle olacak. Hep birlikte bunu göreceğiz. Ama bir asırlık tarihi ile CHP köklerini bu vatanın her köşesine köklerini salmış ulu bir çınardır. Bu Parti çok uzun bir yol trenidir. Bu trene zaman zaman binerler olur, zaman zaman inenler olur, trene yetişemeyenler olur, trenden düşenler olur. Ama işte şu gördüğümüz tablo bu Parti'nin gerçek özüdür, gerçek çekirdeğidir. Onun için ben her birinizin alın terinin önünde saygıyla eğiliyorum. Her birinizin mübarek ellerinden saygıyla öpüyorum. Hepinizin çabasına, emeğine binlerce kez şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Siyasi rakiplerimiz dahi olsa, aynı trenin yolcuları olarak bu seçimin galibi olan AK Parti Belediye Başkanı'na, meclis üyesi arkadaşlarımıza, İl Genel Meclisi'ne seçilen arkadaşlarımızı buradan tebrik ediyorum. Kazanan Bolumuz olsun, kazanan ülkemiz olsun. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
“ORANTISIZ BİR GÜÇLE MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞTIK”
Böyle bir sonucu Bolu'nun ve Türkiye'nin hak etmediğini vurgulayan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Hayatta en zorlandığım konuşmalardan birini yapmaya mecbur olduğumu hissediyorum. Arkadaşlar ben çok seçim dönemi yaşadım