Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan, CHP İl teşkilatı ile birlikte Boluspor Kulübüne ziyarette bulunurken, Başkan Abdullah Abat ve yöneticilere Boluspor için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat Tanju Özcan'ın ziyaretinde yaptığı konuşmada, Sayın vekilim sağ olsun bizleri yalnız bırakmıyor. Son haftalarda maalesef hep Boluspor'u bulan hakem hataları bizleri zor bir sürece sokarken, sağ olsun sayın vekilim Boluspor'un hakkını aramak için mecliste bir konuşma yaptı. Bu konuşma işe yaramış olacak ki bu hafta hakem hatalarının pek konuşulmadığı bir hafta oldu. Umarım herkesin alın terinin, emeklerinin boşa gitmediği hakikatli bir düzen olarak devem eder. Burada bir emek söz konusu. Ama maalesef bazı etkenler bazı şeylerin önüne geçebiliyor. Bizler hak yenmeden, hakkedenin başarılı olması yolunda isteklerimiz olabilir. Umarım bu haftadan sonra çok fazla hakem hataları da yaşanmaz ve hak edenin kazanabileceği karşılaşmalar oynanabilir. İnşallah hep birlikte şehir olarak istediğimiz başarıya ulaşırız. Ben buradan tekrar sayın vekilimize Boluspor'un hakkını korumak için yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Özcan; Yıldırım Demirören ile Boluspor için görüştüm”
Abdullah Abat'tan sonra söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür eder tüm Boluspor yönetimini kutlarım. Geçen hafta TBMM beklide ilk kez hakem hatları ile ilgili bir konuşma yapıldı. Ben bu konuşma şansını bulurken sadece Boluspor'un değil diğer hakem hatalarından dolayı hakkı yenmiş olan diğer takımlarında hakkını bir anlamda korumaya çalıştım. Ben orada yaptığım konuşmada şunu söyledim. Bolu küçük bir şehir ama bir futbol kenti. Kentin tamamı Boluspor'lu ve bir sloganımız vardı ya Küçük şehrin büyük öyküsü” diye Bolulular el ele vermişler ve küçük şehrin büyük öyküsünü gerçekleştirmek için büyük bir çaba harcıyor. Burada yöneticilerimiz , sizler ve sizlerden önceki yöneticilerimiz ceplerinden çok ciddi katkılar sağlamaya çalışıyorlar. Evine ekmek götüremeyecek insanlar, evine ekmek götürmeyi bırakıyor takıma destek vermek için deplasman dahil takımını yalnız bırakmıyor. Herkes bu kadar fedakarlık gösterirken saha dışı faktörlerle ya da saha içi faktörler ile Boluspor'un hakkının yendiğini düşünüyoruz. Özellikle son haftalarda saha içi olayların Boluspor'u zora sokması bizleri ciddi bir biçimde rahatsız etti. Ben orda bir dikkat çektim. Son 8 haftaya girerken hakem hataları aza insin Boluspor'un geçmişte hakkı yendi en azından bundan sonra hakkı yenmemesi için bu olayların önüne geçilsin istedik. Tabi bu konuşmadan sonra tesadüfen önceden planlanan Federasyon başkanı ve yöneticileri ile birlikte Angora milli maçına gittik. Burada 3 gün boyunca bu konuyu enine boyuna konuşma şansını bulduk. Burada PTT 1. Liginde bazı kulüp başkanları ve yöneticileri de vardı. Bu kulüplerde aynı şekilde şikayetlerini dile getirdiler. Benim TFF başkanına söylediğim şuydu. Sizden önceki yönetimlerde de bazı kararlar hep Bolu aleyhine oldu. Bazı kişilerin verdiği siyasi sözlerin bedelini Boluspor ödedi. Ama biz şunu istemiyoruz. Hak eden hakkının karşılığını alsın. Derdimiz amacımız bu. Bu anlamda benim yaptığım bu konuşmada atamalarda daha dikkatli olunması ve hak yenmemesi oldu. Bu konuşmamdan sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören bana şu sözü verdi. Boluspor'un son maçlarını inceleteceğini ve bizim ifade ettiğimiz gibi aleyhine tecelli ettiyse büyük üzüntü duyacağını belirtti ve dönüş yapacağını ifade etti. Bundan sonraki süreçte atamalarda daha dikkatli olunmasını ve hakem kararlarını daha dikkatli inceleyeceklerini belirtti. Benim Tanju Özcan olarak Boluspor için üzerime düşen neyse her zaman