Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Milletvekili Tanju Özcan, Mısır'da bugün askeri bir diktatörya olduğunu söyleyerek bir diktatörü indirmek için bir başka diktatörce eylemin yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti. Özcan, Mısır'ın bu noktaya gelmesinde Mursi'nin çok büyük bir sorumluluğu vardır. Kendisini kınamak lazımdır. Ama Mursi'yi indirmek için askeri darbe yapan generalleri aynı şekilde kınamak lazım. Bir yanlış bir yanlışla giderilmez. Burada iki tane yanlış yapıldı. Mursi yanlış yaptı fırsat kollayan asker ikinci bir yanlışı yaptı. Ama bunun bedelini sadece Mısır halkı ödüyor” dedi.
CHP Milletvekili Tanju Özcan, Mısır'da gerçekleşen Askeri müdahaleyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2,5 yıl önce halk devrimine sahne olan Mısır'da Mübarek'ten sonra yaşananların demokrasiye kötü bir örnek oluşturduğunu söyleyen Özcan, Mısırda yaşananları Türk toplumu olarak endişe ile izliyoruz. Mısır biliyorsunuz 2 buçuk yıl önce halk devrimine sahne oldu. Uzun yıllar Mısır'ı yöneten Hüsnü Mübarek dönemi kapandı. Ondan sonra bir geçiş dönemi oldu. Sonra Mısır'da bir seçim yapıldı. Ne kadar demokratik olup olmadığı tartışılan bir seçim. Sandıklar kapandıktan sonra sonuçları açıklanan bir seçim. Bu seçimin sonunda Mursi'yi kazandı dediler. Hepimiz heyecanlandık. Bu bir fırsat dedik Mısır'ın gerçek anlamda demokrasiye geçmesi açısından. Ama Mursi şu hataları yaptı. Mısır halkının demokrasi taleplerini görmemezlikten geldi. Mısır halkının daha özgür olma taleplerini görmemezlikten geldi. Tıpkı halk devrimi ile devrilen Selefi Mübarek gibi anti demokratik hükümler içeren bir anayasayı topluma dayattı” dedi.
Br yanlışı düzeltmek için başka bir yanlışı kabul edemeyeceklerini belirten Özcan, Henüz 1 yıl önce yüzde 52 oranında oy alarak cumhurbaşkanı seçilmiş Mursi'ye karşı insanlar beklentilerinin gerçekleşmediği için sokağa döküldüler. Mursi şunu yapsaydı bu tepkiler karşısında. ‘Evet sandığı önümüzdeki ay koyuyorum' demiş olsaydı Mısır'da bu askeri darbe yaşanmamış olacaktı. Mursi bunu söylemedi. Zaten bu noktada fırsat kollayan Mısır'daki generaller de hemen bu fırsatı değerlendirdi. Hemen bir askeri darbe yaptı. Mısır'da düne kadar sivil bir diktatör vardı, Mısır'da bugün itibariyle askeri bir diktatörya var. Değişen bir şey yok. Bir diktatörü indirmek için bir başka diktatörce eylemin yapılmasını biz doğru bulmuyoruz. Mısır'ın bu noktaya gelmesinde Mursi'nin çok büyük bir sorumluluğu vardır. Kendisini kınamak lazımdır. Ama Mursi'yi indirmek için askeri darbe yapan generalleri aynı şekilde kınamak lazım. Bir yanlış bir yanlışla giderilmez. Burada iki tane yanlış yapıldı. Mursi yanlış yaptı fırsat kollayan asker ikinci bir yanlışı yaptı. Ama bunun bedelini sadece Mısır halkı ödüyor. Bu aşamada temennimiz Mısır'daki askeri yönetimin derhal süratle Mısır halkının önüne sandığı koyup yeniden sivil demokratik düzene geçmesini sağlamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.