CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 18. Madde uygulamaları kapsamında yapılan usulsüzlüklerle ilgili elinde somut bilgiler olduğunu savundu. Özcan şu an yürütülen soruşturma kapsamında elindeki bilgileri Cumhuriyet Savcısı ve belediyeye gelen müfettişle de paylaşmaya hazır olduğunu kaydetti. Özcan bu bilgiler doğrultusunda bir sonuç çıkmazsa bunu da kamuoyu ile paylaşacağını aktardı.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Pazartesi akşamları Köroğlu TV'de canlı olarak yayınlanan Basın Toplantısı” programının konuğu oldu. Mehmet Ali Atalay'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen yayında Bolu Milletvekili Tanju Özcan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Son günlerde gündemden düşmeyen 18. madde uygulamaları ve usulsüzlük iddiaları konusunda sorulan soruları yanıtlayan Özcan, soruşturma kapsamında elinde bilgiler olduğunu dile getirerek bu bilgileri soruşturma kapsamında belediyeye gelen müfettiş ve Cumhuriyet Savcısı ile paylaşabileceğini söyledi.
Başbakan'a bir teşekkür de bulundunuz. Sebebini bir kere daha anlatabilir misiniz?
18. Madde Alaaddin Yılmaz zamanında biliyorsunuz yaygın olarak yapıldı. Kendi deyimi ile 20 kusur yerde 18. madde uygulaması yaptığını ifade etti. Tabi bu 18. madde uygulamalarının çok önemli bir kısmında imar müdürü olarak şu anda ceza evinde tutuklu belediye çalışanı vardı. bir kısmında da baş danışman olarak yani bir başka deyişle belediye başkanı adına bu yapılan işlerde denetlemekle grevli olan kişi yine aynı kişiydi. Özellikle bu Büyükberk, Küçükberk ve Çayır Köyü'nde uygulanan 18. madde ile ilgili çok enteresan iddialar ortaya atıldı. Dedik ki bunlar incelenmeli. Bolu'da artık bu 18. madde uygulamaları binlerce vatandaşı rahatsız eder hale geldi. Sayın Başbakan'a açık yüreklilikle bir şikayet mektubu yazdım. Siyaseten benim bunu yazmamam lazım dedim. Çünkü çok insan mağdur ve siyasi sonucu size olumsuz olarak dönecek. Akıllı bir siyasi bunu yapmaz ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Vatandaş gerçekten zor durumda. Lütfen bu 18. madde uygulamalarını inceletin dedim. Sağ olsun Sayın Başbakanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'i bizzat görevlendirdi.
Menderes Türel'le ikili bir görüşme yaptık. Menderes Türel, Başbakanın kendisine bu inceleme görevini verdiğini söyledi. Buraya kadar gayet normal. Bu bir ay önce olan olay. Buraya müfettiş geldi. Hatta müfettişle ben de konuştum. Bana göre müfettiş iyi niyetli bir şekilde bu dosyaları incelerken, bu konu ile ilgili belediye de müfettiş varken yine bu konu ile ilgili içeriğine girmek istemediğim ancak Bolu kamuoyunun çok yakından takip ettiği bu vahim olay meydana geldi.
Yani siz burada tuhaf işler oluyor diye şikayette bulunuyorsunuz ve bu iddialarınızı doğrular şekilde de böyle bir olay meydana geliyor. Elbette tutuklanması o belediye çalışanının ileride mahkum olacağı anlamına gelmez. Ama bizim hukuk sistemimizde şu vardır; kuvvetli suç şüphesi olması halinde ancak tutuklama gerçekleşir. Dolayısı böyle bir olay ister istemez şu soruyu gündeme getiriyor; Geçmişte yapılan 18. madde uygulamalarında da benzer olaylar var mıydı, yok muydu?
Basın toplantısında da söyledim. Bizim derdimiz bir insanın tutuklanması değil. elbette geçmişte tanıdığımız bir belediye çalışanı. Tutuklu olmasından dolayı da insani olarak üzüntü duyuyorum. Ancak sonu nereye giderse gitsin tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramak iddiasında olan siyasiler olarak bizim elbette bu yaşananlara kayıtsız kalmamız değildi. Bizim belediye başkanına sorduğumuz bir kaç soru var başından bu yana. Bu 18. madde uygulamalarını niye tarafsız bir heyete inceletmiyorsun. Mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası, baro temsilcisi, iktidar partisinden, muhalefet partisinden temsilciler otursunlar incelesinler. Herhangi bir şaibe yok merak etmeyin ey vatandaş derlerse onlar