CHP'li Özcan, koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. CHP ile olan görüşmenin sandığından çok daha uzun sürmesinin kendisini şaşırttığını söyleyen Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelere müdahil olmaması halinde Davutoğlu'nun parti liderleriyle çok daha olumlu görüşmeler yapacağını belirtti. Özcan Ankara'da oyunbozan Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmeyi değerlendiren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, görüşmenin uzun sürmesine şaşırdığını belirtti. Özcan Dün parti yetkilileri ile yapılan görüşme uzun sürdü. Sayın Davutoğlu bir nezaket ziyareti olacağını ifade etmişti. Bizim genel başkanımız da bu ziyarette AKP'yi dinleyeceğiz demişti. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda hem bende hem de kamuoyunda kısa bir görüşme olacağı algısı oluşmuştu. Görüşme iki saate yakın sürdü. Ne konuşuldu bilmiyorum. Ancak her parti temsilci tayin edip alt düzeyde bu görüşmelere devam edeceği ikinci turlar öncesinde ifade edildi. Ancak tabiî ki net bir yorum yapabilmek için AKP'nin MHP ile ve HDP ile yapacağı görüşmeleri de dikkatle takip etmek lazım” dedi.

AKP tabanının neden MHP ile koalisyona meyilli olduğunu ise Özcan şöyle açıkladı: Bugüne kadar da Sayın Devlet Bahçeli'nin söylemlerini tam olarak anlayabilmiş değilim. Ama bugün ne dediğini ana hatları ile anlamış olurum diye düşünüyorum. AKP tabanına sorduğunuzda koalisyonda partner kim olsun dediğinizde ağırlıklı olarak MHP cevabını veriyorlar. HDP şu an hiçbir siyasi partinin bir araya gelmek istediği bir parti değil. Hala terör örgütü ile arasına bir mesafe koyabilmiş bir parti de değil maalesef. Burada iki alternatif kalıyor AKP tabanına göre. Birincisi yıllardır mücadele ettikleri bir parti var. Bugünkü AKP'yi doğuran geçmişteki partilerle de CHP mücadele etmiştir. Dolayısıyla tabanlar birbirini rakip olarak görüyorlar. MHP'nin, çözüm süreci adı verilen süreçle ilgili terör örgütü ile yapılan görüşmelere son verilmesi gibi bir talebi var. Ben bu noktadan sonra hükümetin ondan vazgeçeceği kanaatinde değilim. AKP ile MHP'nin tabanlarının bir kısmının ciddi anlamda benzerlik arz ettiğini özellikle Anadolu'daki ve Karadeniz'deki şehirlerdeki seçmenlerin büyük benzerlik taşıdığı görülüyor”

Bunlara rağmen MHP'de CHP'yi tercih eden de kesimin azımsanamayacağını söyleyen Özcan Ülkenin menfaatleri partinin menfaatleri önüne geçer düşüncesinden hareketle bir AKP-CHP koalisyonunu da görebiliriz” dedi. Özcan şöyle devam etti: Ama bu şu demek değil. AKP tabanının tamamı koalisyonun MHP ile yapılması taraftarı değil. CHP ile yapalım diyen de var, HDP ile yapalım diyen de var. MHP tabanının önemli bir kısmı da AKP'yi tercih ediyor ama CHP'yi tercih eden de çok sayıda MHP'li seçmen olduğunu görüyorum.“Benim kişisel görüşüm de ilk günden beri aynıdır. Bu dönem bir AKP MHP koalisyonunun çok kolay kurulabileceği kanaatindeyim. Öyle olmasının da siyaseten daha doğru olacağını düşünüyorum. CHP olarak ülkenin hükümetsiz kalmasından yana değiliz. Hemen bir seçim tekrarından yana da değiliz. İlk günden beri ilkelerimizi ortaya koyduk, AKP ilkelerininiz benimsiyoruz deyip, sağlam bir protokol yaparsa ülkenin menfaatleri partinin menfaatleri önüne geçer düşüncesinden hareketle bir AKP CHP koalisyonunu da görebiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon görüşmelerine müdahil olmasa Davutoğlu'nun liderlerle çok daha olumlu görüşmeler yapacağını söyleyen Özcan Ankara'da oyunbozanın Erdoğan olduğunu söyledi. Özcan, Erdoğan'ın Başkanlık Sistemini getirebilmek için tekrar seçim istediğini belirtti. Şu an Erdoğan'ın kaybedeceği hiçbir şey yok. Kaybedeceğini 7 Haziran'da zaten kaybetti. AKP'ye 400 milletvekili isterken AKP tek başına iktidar çoğunluğunu bile kaçırdı. Halk ‘Ne başkanlığı kardeşim! Sana tek başına iktidar bile vermiyoruz' dedi. Recep Tayyip Erdoğan açısından AKP'nin %40 oy alıp 258 milletvekilinde kalması ile %35 alıp 200 milletvekili çıkartması arasında hiçbir fark yoktur. Ama Recep Tayyip Erdoğan şöyle düşünüyor. Böyle oy verirseniz koalisyon başlar yeniden tek parti olması için hadi biraz da ha Ak Partiye oy verin deyip bu %41'lik oyu %45 – 46'ya çıkartırsam en azından yeniden AKP'nin tek başına iktidarını sağlayıp ben de fiilen başkanlık rejimini bu ülkeye sokabilir miyim düşüncesi var. Bu sürece zaten bu kadar müdahil olmasa ben Davutoğlu ile diğer liderlerin daha iyi iletişim kurabileceğini düşünüyorum. Ankara'da oyunbozan Recep Tayyip Erdoğan” Haber Merkezi